Pretraga

Milenijsko pitanje ‘što je starije kokoš ili jaje?’ napokon odgovoreno

A- A+

Još od antičke Grčke pa sve do 21. stoljeća, filozofi, ali i drugi stručnjaci vijećaju o tome što je starije kokoš ili jaje, ali nisu uspjeli razriješiti misterij. Pitanje nije interesantno samo zbog nedoumice u evoluciji ove domaće životinje, nego se iza dileme krije i vječni misterij porijekla života i svemira. Kroz interesantan i jednostavan pristup, autori s edukativnog You Tube kanala Asap SCIENCE donose odgovor na pitanje.

Screenshot: You Tube

Što je starije kokoš ili jaje? Vjerojatno ne postoji osoba, kojoj netko nekada nije iz fore postavio ovo pitanje. Znanstvenici i filozofi još od antičke Grčke nastoje doći do odgovora, međutim nije im uspjelo. Dilema vjerojatno ne bi pobuđivala toliko interesa da se iza nje ne kriju i vječni misteriji o podrijetlu života i svemira.

Asap SCIENCE je edukativni You Tube kanal na kojem se kroz zanimljive animacije tumači ozbiljna znanstvena problematika. Tako je bilo i u slučaju kokoši i jajeta.

Uglavnom, njihov odgovor na milenijsko pitanje je jaje! Kako su to kroz evolucijski proces objasnili, pogledajte u video isječku.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap