Pretraga

Pazite ovo: Škola u Engleskoj moli roditelje da ne dolaze po svoju djecu u pidžamama i kućnim ogrtačima

A- A+

Jedna osnovna škola u Engleskoj poslala je apel roditeljima da se prikladnije odijevaju kada dolaze pred školu. Naime, iz škole su primijetili da sve veći broj roditelja dolazi u pidžamama i kućnim ogrtačima kada djecu dovode u školu ili kada dolaze po njih nakon završetka nastave.

Foto: Samantha Passuello, Pexels

Osnovna škola Ayresome u Engleskoj nema problema s učenicima, već roditeljima koji pred školu dolaze neprimjereno odjeveni, prenosi dailymail.co.uk. Iz škole su primijetili da roditelji sve više dolaze u pidžamama i kućnim ogrtačima te šlapama, pa su im poslali apel da to ne rade. Međutim, roditelji to ignoriraju.

– Mogu razumjeti zašto škola pokušava to spriječiti, Sva djeca moraju nositi uniforme kada idu u školu, nema razloga zašto se i roditelji onda ne bi pridržavali pravila odijevanja. Ne bih otišla kupiti pola litre mlijeka tako odjevena, a kamoli da bih prošetala nekoliko ulica, rekla je jedna majka koja se našla ispred škole za dailymail.co.uk.

‘Roditelji, kao i djeca, moraju biti prikladno odjeveni’

Iz škole su rekli da na taj način pokušavaju održati neke standarde jer je škola ipak javna ustanova.

– Nedavno smo vidjeli porast broja roditelja koji nose kućne ogrtače prilikom odlaska i prikupljanja djece iz škole. To me potaknulo da roditeljima uputim pristojan apel da nose odgovarajuću odjeću kada prate svoju djecu u školu i iz škole. Kao škola, potičemo svoju djecu da budu prikladno odjevena u svakom trenutku i smatramo da je važno da roditelji učine isto, poručila je Charlotte Haylock, ravnateljica osnovne škole Ayresome za dailymail.co.uk.

Izdvojeni članak

Modni kolegij: Na online predavanja u papučama i pidžamama

Učenici ne smiju nositi nakit niti tenisice

Inače, škola je poznata po strogim pravilima odijevanja učenika. Osim što moraju nositi školsku uniformu, nikakav nakit osim naušnica nije dozvoljen, i to jedna naušnica na svakom uhu. Ručni satovi su također zabranjeni jer, kako kažu iz škole, u svakoj učionici postoje zidni satovi, piše dailymail.co.uk.

Uz to, učeničke cipele moraju biti isključivo u crnoj boji, a tenisice su strogo zabranjene. Zimi su ipak dopuštene čizme i u crvenoj boji, ali ne smiju previše odskakati svojim dizajnom.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap