Pretraga

Poznati desničar poludio zbog osnovne škole koja na zidu ima dugine boje pa se žešće izblamirao

A- A+

Vice Batarelo izrazio je zgražanje na društvenim mrežama nakon što je ugledao fasadu jedne osnovne škole na Trešnjevci. Naime, na njoj je uočio dugine boje, poznati simbol LGBTIQ+ zajednice pa za sve odlučio okriviti novu gradsku vlast. Mi smo otkrili da se malo izblamirao jer je kamen temeljac za tu školu postavio pokojni gradonačelnik Milan Bandić.

https://www.facebook.com/vice.batarelo/posts/10161318640932818

Vice John Batarelo, jedan od istaknutijih desničara na domaćoj sceni, poznat po glasnom protivljenju pobačaju i LGBT zajednici, imao je novu epizodu na društvenim mrežama.

‘Progresivno ludilo i nasilje’

Zasmetala su ga dugine boje na zgradi nove područne osnovne škole Pongračevo, na zagrebačkoj Trešnjevci, koja se otvara ove godine u kolovozu. Te su mu boje, očekivano, zasmetale jer podsjećaju na službene simbole povorke ponosa i LGBTIQ+ zajednice diljem svijeta. No, Batarelo nije ostao samo na zgražanju tom prizoru već je za sve odlučio, dosta očigledno, prozvati i novu vlast na čelu s gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem.

– Zna se tko je preuzeo Zagreb i provodi svoju indoktrinaciju – s našim novcem i našom djecom. Progresivno ludilo i nasilje, napisao je Batarelo.

Bandić postavio kamen temeljac

I premda Tomašević godinama aktivno podržava borbu za prava LGBTIQ+ zajednice te je ove godine po prvi puta, zagrebački gradonačelnik sudjelovao u Povorci ponosa, on s ovom školom, kao i duginim bojama na njenoj fasadi, nije imao baš ništa. Naime, još je 4. rujna prošle godine na stranicama Grada Zagreba objavljeno kako je tadašnji gradonačelnik Milan Bandić postavio kamen temeljac za Područnu školu Pongračevo u Baštijanovoj ulici u zagrebačkom kvartu Trešnjevka.

– Stara poslovica kaže da sa znanjem, dolazi i imanje. Ova je investicija dokaz da nam je obrazovanje prioritet te da Grad Zagreb prepoznaje potrebe svojih građana. Kontinuirano ulažemo napore za stvaranje boljih uvjeta života, školovanja i sigurnosti za svoju djecu i žitelje, rekao je tada Bandić.

Na slici priloženoj uz tu vijest vidi se i planirani trodimenzionalni model zgrade koji predviđa dugine boje na fasadi.

područna škola pongračevo

Područna škola Pongračevo, trodimenzionalni model
Foto: Grad Zagreb