Pretraga

[VIDEO] Ova je studentica obranila svoj diplomski rad kao nitko do sada

A- A+

Mogućnost da izgubi sve što je do sada napravila na svom diplomskom radu, za južnoafričku studenticu Noxolo Ntusi bila je jednostavno neprihvatljiva, čak i pod cijenu vlastita života. Naime, hodajući cestom, pored nje su se zaustavila dvojica pljačkaša i pokušali joj oteti torbicu koju je studentica grčevito primila i uspjela zadržati, a sve zato što je u njoj bio hard disk na kojemu je njen magistarski rad.

Screenshot: YouTube

Noxolo Nutsi toliko jako želi diplomirati ove godine da ju u tome nije mogao spriječiti niti pištolj prislonjen uz glavu. Hodajući cestom, napala su ju dvojica pljačkaša kojima je predala vrećicu sa svojim ručkom, a kada joj je jedan od njih pokušao oteti torbicu s diskom na kojemu je jedini primjerak njenog magistarskog rada, nije popustila čak niti kada joj je zaprijetio pištoljem.

Izdvojeni članak

Milijan Brkić odbija napisati diplomski rad

– Čitavo sam vrijeme razmišljala o svom radu. Skoro sam ga dovršila, nema šanse da ću im dopustiti da ga uzmu. Uspjela sam se sklupčati, a oni su me pokušali uvući u automobil, mislim, ali sam se učinila toliko teškom, da su odustali, kazala je Noxolo za BBC.

Kaže, u slučaju da su joj ukrali torbicu, morala bi produžiti godinu, ali sada kada sagleda situaciju, smatra da je ono što je učinila vrlo opasno.

– Uvijek možete pisati ponovno, zaključuje.

Njeni napadači su uhićeni nešto kasnije, a kod njih je nađen i plinski pištolj.

[VIDEO] Ova je studentica obranila svoj diplomski rad kao nitko do sada
Share via
Copy link
Powered by Social Snap