Pretraga

[VIDEO] Prizor koji će se pamtiti: Ovako su učenici posljednji put pozdravili preminulog ravnatelja

A- A+

Iz Pomorske škole u Zadru prije desetak dana stigla je vijest koja je ražalostila čitav grad – preminuo je dugogodišnji ravnatelj te škole Svetko Perković. Danas su njegov lijes učenici ispratili na poseban način, uz pjesmu, pljesak i baklje.

Screenshot: YouTube, Zadarski.hr

Iznenadna smrt ravnatelja Svetka Perkovića prije desetak dana ražalostila učenike i djelatnike Pomorske škole u Zadru, ali i mnogobrojne Zadrane koji su ga poznavali. Kako piše Zadarski.hr, danas je održana sahrana, a automobil s njegovim lijesom provezen je gradom. Točno u 12 sati i 30 minuta zadnji je put prošao svojom Fošom, mjestom gdje je ostavio svoje najbolje godine. Svi učenici izašli su na ulice, a pridružili su im se i neki bivši kao i drugi građani koji su poznavali Perkovića.

Kada je do njih stigao automobil s lijesom počela je svirati pjesma ‘Simply the best’, učenici su zapalili baklje i ulicom se prolomio glasan pljesak. Kako je to izgledalo, pogledajte u videu portala Zadarski.hr.

Svetko Perković na čelu škole bio je od 1994. godine, a njegovi kolege kažu kako ju je vodio k najvećim obrazovnim i odgojnim postignućima.

– Od škole je stvorio brend i ugled koji onda danas uživa. Iako je uvijek govorio kako je to zasluga svih nas da nije bilo njega za kormilom škola ona ne bi bila jednostavno prva… On je uvijek vodio primjerom. Najvažnija lekcija koju nas je naučio je bila kako je učenik u središtu našeg interesa. Pri tome nije bilo bitno kakav je učenik bio kao učenik već kakav je kao čovjek. S neizmjernom lakoćom mogao je doprijeti i motivirati svakog učenika, svakog nastavnika, sve koje je susreo. Od Svetka se ne možemo oprostiti, on je dio nas i dio ove škole i znamo da od nekud gore on od danas gleda na nas dolje. Znamo da mu je u rukama gitara, na licu osmjeh a nebo ispunjava njegova pjesma kao što je nekad ispunjavala našu školu… četrnaest palmi….na otoku sreće, pisalo je u oproštajnoj poruci škole prije desetak dana.

[VIDEO] Prizor koji će se pamtiti: Ovako su učenici posljednji put pozdravili preminulog ravnatelja
Share via
Copy link
Powered by Social Snap