Pretraga

Zagreb probudili potresi, 15-ogodišnje dijete nije mrtvo, reanimirali su ga

A- A+

Jutros u 6 sati i 24 minute zabilježen je potres s epicentrom kod Markuševca kod Zagreba magnitude 5.5 prema Richteru, a nakon njega osjetila su se još dva potresa. Na nekim građevinama nastale su materijalne štete.

 

Zagrepčane je probudio potres magnitude 5.5 prema Richteru, a mnogi su izašli na ulice. U 7 sati osjetio se još jedan potres jačine 5.1, a oko 7:42 došlo je i do trećeg potresa magnitude 3.7 stupnja.

 

– Jutros 22. ožujka 2020. godine u 06 sata i 24 minute seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su vrlo jak potres s epicentrom kod Markuševca kod Zagreba. Magnituda potresa iznosila je 5.5 prema Richteru, a intenzitet u epicentru bio je VII stupnja MCS ljestvice. Potres se osjetio diljem Hrvatske. U širem epicentralnom području potres je izazvao  znatne štete, U 07 sati 01 minutu dogodio se i naknadni potres magnitude 5.0, službeno je izvijestila hrvatska Seizmološka služba.

 

Kako piše index.hr, petnaestogodišnje dijete za koje se mislilo da je prva žrtva potresa u Zagrebu nije preminulo. Ravnatelj Klaićeve javlja da dijete nije preminulo te da mu još uvijek pokušavaju spasiti život! Rekao je to Roić u 9.35 za N1 Televiziju.

Ranije je pisalo ovo:

Petnaestogodišnje dijete prva je žrtva potresa u Zagrebu, potvrđeno je Hini u nedjelju u Zavodu za Hitnu medicinu Grada Zagreba.

Dobili smo dojavu o urušavanju zgrade u Đorđićevoj 13. Ekipa hitne pomoći je izašla na teren i našla teško ozlijeđeno dijete koje više nije pokazivalo znakove života, rekao je Žarko Rašić, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu.

Dijete od 15 godina prevezeno je u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj, no tamo je konstatirana njegova smrt.

Važno je znati da se potresi ne mogu predvidjeti, a za sve koji su zbog potresa izašli vani vrijedi upozorenje o držanju što većeg razmaka zbog koronavirusa.

Zabilježene su materijalne štete u Zagrebu, a vatrogasci spašavaju zatočene građane.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap