Pretraga

Upoznajte paneliste koje ćemo slušati na konferenciji ‘Obrazovanje x AI’

A- A+

‘Obrazovanje x AI’ naziv je treće konferencije koju organizira portal srednja.hr. Održava se 10. studenog u Algebra Spark Spaceu, a povod je naš 12. rođendan. Okupit ćemo našu zajednicu, obrazovne stručnjake, studente i učenike kako bismo razgovarali o korištenju umjetne inteligencije u obrazovnom sustavu. Sada su poznati i svi panelisti čije ćemo rasprave uskoro slušati.

Upoznajte paneliste koje ćemo slušati na konferenciji | Foto: srednja.hr

Kao i do sada, na srednja.hr+ konferenciji ‘Obrazovanje x AI’ bavit ćemo se aktualnim temama iz školstva i visokog obrazovanja. Ovogodišnja krovna tema bit će umjetna inteligencija, pa ćemo s našim gostima tako razgovarati o promjenama, prilikama i izazovima koje AI uvodi u obrazovanje. Očekuje nas cjelodnevni program ispunjen panelima i predavanjima obrazovnih stručnjaka, ali i vrijeme za upoznavanje i zakusku. Sve će početi registracijom gostiju u 8:30 sati, a završiti u 17 sati. Okupit ćemo vodeće stručnjake i donositelje odluka u obrazovanju koji će s nama podijeliti svoje znanje i iskustvo.

Događaj se održava uživo, a osiguran je i online prijenos. Ulaznice za konferenciju prodaju se putem platforme Entrio po cijeni od 50 € (376,73 kn). Za učenike i studente cijena ulaznica je 25 € (188,36 kn). Cijena online ulaznice je 20 € (150,69 kn). Godišnji i mjesečni pretplatnici portala konferenciju mogu pratiti potpuno besplatno.

Cijeli program možete vidjeti u ovom tekstu, a u nastavku doznajte više o panelistima i raspravama koje ćemo slušati 10. studenog.

Panel: AI na visokim učilištima – prilika ili izazov?

Umjetna inteligencija na nezaustavljivom je razvojnom putu. Može je se pronaći gotovo u svakoj sferi društva, pa tako i u visokom obrazovanju. Što ona točno donosi tom obrazovnom svijetu? Predstavlja li rješenje za neke od ključnih problema visokog obrazovanja? Koji su izazovi i rizici na koje se treba pripremiti? Kako stati na kraj plagiranju s novim zamasima AI-ja?

Odgovore na ova pitanja saznat ćete na panelu na kojem će gostovati Mislav Balković, dekan Visokog učilišta Algebra, Jakša Krišto, prodekan za studente i studijske programe Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, te Edouard Ivanjko s Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.

Foto: srednja.hr / Midjourney

Panel: Ima li supermladih u superizbornoj 2024.?*

U sljedećoj godini u Hrvatskoj se očekuju parlamentarni, europski i predsjednički izbori. Što mladi misle o superizbornoj godini i hoće li im se politika pokušati približiti? Čime se mladi bave u svojoj zajednici kada nisu u školi i što je potrebno da se u Hrvatskoj izbore za sebe? Na koje izbore će dati najviše pozornosti? Može li umjetna inteligencija pomoći ili odmoći u približavanju novih glasača?

Odgovore saznajte na panelu na kojem će gostovati Maja Ljubić Kutnjak, voditeljica Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj, Božana Sertić, ravnateljica Gimnazije Sesvete, Ivana Plazonić, profesorica u zagrebačkoj II. gimnaziji, te Borna Bulat, učenik VII. gimnazije.

*Ulaz je slobodan za sve.

Foto: srednja.hr / Midjourney

Panel: Kakvi su stavovi ravnatelja i dekana o umjetnoj inteligenciji?

Što i kako s umjetnom inteligencijom u hrvatskim obrazovnim sustavima? Što o tome misle ravnatelji i dekani hrvatskih škola i visokih učilišta? Koliko je važno da se AI obrazovanje uvede na pravi način? Koliko umjetna inteligencija našem sustavu može pomoći, a koliko odmoći?

Odgovore na ova pitanja saznat ćete u rezultatima ankete provedene među ravnateljima i dekanima koju je organizirao portal srednja.hr. Rezultate i glavne zaključke diskutirat će Peter Schmidt, viši predavač na američkom koledžu RIT Croatia, Miranda Glavaš-Kul, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i mlade Osječko-baranjske županije, te Nikola Dmitrović, ravnatelj XV. gimnazije Zagreb.

Foto: srednja.hr / Midjourney

Panel: Kako mjerimo uspjeh učenika i studenata?

Koliko ocjene sakrivaju i imaju li uopće alternativu? Je li uspjeh samo kada se učenike vodi na međunarodna natjecanja ili i kada učenika iz negativnih ocjena podignemo na ocjenu dobar? Što se krije iza podataka nacionalnih ispita i državne mature? Koje su šanse da završite faks u Hrvatskoj? Kako uopće maturanti biraju visoka učilišta? Kako mjerimo jesu li profesori dobri i kako im pomažemo da postanu bolji?

Odgovore na ova pitanja saznajte u završnom panelu na kojem će gostovati Vinko Filipović, ravnatelj Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja, Bojan Trkulja, prodekan za nastavu na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, te Josip Šišmanović, ravnatelj Osnovne škole Sibinjskih žrtava.

Foto: srednja.hr / Midjourney

Cijeli program konferencije srednja.hr+ Obrazovanje x AI pogledajte u nastavku.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Sve novosti o programu konferencije pratite u rubrici Obrazovanje x AI. Kako vam niti jedna ne bi promaknula, pridružite se Facebook događaju konferencije i osigurajte svoje ulaznice na vrijeme.


srednja.hr+ konferencija: Obrazovanje x AI koju organiziramo povodom 12. rođendana portala održat će se 10. studenog u prostoru Algebra Spark event Space. Srebrni partneri konferencije su Visoko učilište Algebra, Coca Cola HBC Adria, RIT Croatia, Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj i CARNET. Brončani partner konferencije je Fakultet organizacije i informatike u Varaždinu. Partneri konferencije su Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Fakultet prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, Privredna banka Zagreb, Hrvatska zajednica županija i Kraš. Fizičke i online ulaznice možete kupiti putem Entrio sustava ovdje. Sve novosti možete pratiti u rubrici Obrazovanje x AI ili preko Facebook događaja ovdje.