Umjesto matematike na PMF-u, zagrebački maturant upisao studij slastičarstva u Velikoj Britaniji: ‘Ne planiram se vratiti!’

Već je u osnovnoj Marko Josipović kuhao ‘kao veliki’, a kada je prvi puta uzeo kuhaču u ruke, uspješno je napravio čokoladni biskvit. S vremenom je svoje kulinarske vještine doveo na zavidnu razinu, a dodatno će ih ‘izbrusiti’ na studiju slastičarstva i pekarstva na Sveučilištu u Birminghamu, u čije klupe sjeda od jeseni.

Read more

U zagrebačkoj gimnaziji možda se krije novi Jamie Oliver: Marku je samo 18., a već je pravi kulinarski genije

Kada je prvi puta uzeo kuhaču u ruke bio je još u osnovnoj školi. Za razliku od prvog kulinarskog pokušaja mnogih od nas, njegov je bio potpuno uspješan. Sa samo 12 godina odlučio je pokrenuti svoj kulinarski blog, a njegove slastice do danas su osvojile srca tisuća sladokusaca i ljubitelja hrane. Ne, ovo nije kulinarska biografija Jaimea Olivera, već zagrebačkog maturanta i blogera Marka Josipovića.

Read more