Pretraga

Putovanje u vrijeme pandemije: Ovo je basic starter pack

A- A+

Iako je pandemija koronavirusa i dalje prisutna, štoviše, čak je gore stanje nego što je bilo prije par mjeseci, ljeto je tu. Možda nije ljeto na kakvo smo naviknuli, no i dalje je ljeto. Zasad se može slobodno putovati, i premda bi možda trebalo izbjegavati takve stvari, nećemo se lagati, ljeto je!

Jedna je stvar sigurna – život kakav smo poznavali prije korone nam se neće vratiti tako brzo. Bezbrižno ispijanje koktela bez brige oko toga tko sjedi kraj vas, tko vam je dao piće ili je li vam ona osoba stajala ipak malo preblizu kada je kihnula u tramvaju, je sada teško za zamisliti.

Izdvojeni članak

Srednjoškolac iz Dugog Sela izumio rješenje za sigurnija školska putovanja

Ipak, ispijanje koktela na moru je i dalje opcija. Izazov je doći do mora. Postoje sretnici koji žive na moru pa ne muče ovu muku, ali određen dio ljudi, čak i onih koji žive na moru, ljeti ode negdje drugdje na more. Svi koji putuju u Hrvatskoj znaju koliko je naporno i teško posložiti put.

Posložiti sva presjedanja autobusa i brodova je i inače izazov, a s manjkom linija, ove godine je gotovo nemoguće. No mi smo vrlo uporni i ne odustajemo, pa se tako upuštamo i u tu ludu avanturu, samo kako bismo mogli uživati u lošem vremenu, ali ovaj put s pogledom na more.

Kako bi vam olakšali samo putovanje, barem donekle, donosimo nekoliko savjeta o tome što biste trebali ponijeti sa sobom kako biste preživjeli dan. Naravno, morate ponijeti sve stvari koje i inače nosite, ali s obzirom na izvanrednu situaciju… Ovogodišnji starter pack za putovanja će ipak biti nešto drugačiji!

Maska

Očito je da su maske postale broj jedan modni dodatak u svijetu u posljednjih nekoliko mjeseci. Naravno, najbitnije je da tu masku koristite pravilno kako biste se zaista i zaštitili od virusa (čitaj: pokrijte i usta i NOS!), ali možete ju iskoristiti i kao modni dodatak. Prodaju se u raznim oblicima s raznim dezenima, pa ako će vam to olakšati nošenje maske, zašto ne?

Masku ne morate nositi cijelo vrijeme, ali dok ste na brodu/u vlaku/u autobusu, morate ju imati na sebi. Kada ju skinete, pripazite da ju stavite na neko čisto mjesto (npr. vrećicu za masku), i naravno, ako imate masku koja se može prati, obavezno ju operite nakon puta.

Dezinficijens

Ne treba dezinficirati ruke svakih 30 sekundi, ali prije jela ili pića, obavezno ih morate dezinficirati. Nakon što siđete s busa/vlaka/broda, također se preporučuje da ih dezinficirati. Nadamo se da ste do sada naučili da je potrebno i prati ruke nakon odlaska na wc….

Trenutno nije nestašica gela za dezinfekciju, ali ako vam se ne sviđa gel, možete kupiti i maramice koje dezinficiraju. Možda vam je zbog putovanja to malo zgodnije, ali u svakom slučaju, nešto morate ponijeti sa sobom!

Maramice

Maramice su i inače nešto što je potrebno imati sa sobom, bilo da idete na put ili ne, ali sada ćete ih koristiti vjerojatno i više nego inače. Nositi masku je tlaka samo po sebi, ali ljeti… Temperature su i previsoke, što znači da ćete znojiti ispod maske. I to dosta.

Treba izbjegavati diranje lica općenito, no nakon što dezinficirate ruke, možete si pomoći tako što ćete si obrisati znoj s lica. Znoj na licu potiče prištiće i sve ostale probleme s kožom na licu, pa je potrebno probati to spriječiti!

Hrana i piće

Nitko ne želi biti ona osoba na busu koja izvadi najsmrdljiviji sendvič ikada i onda svi putnici se pate, ali svakako bi bilo dobro ponijeti nešto sa sobom za gricnuti. S hranom je bitna jedna stvar, a to je da ju možete jesti bez da ju direktno dirate s rukama.

Naravno, svima nam teško pada to što se moramo oprostiti s čipsevima i keksima…  No radi se o kratkoročnom razdvajanju, pa tako čim dođete na svoje odredište i uspijete se oribati i dezinficirati, možete se baciti na čips… Držimo fige da ćete preživjeti putovanje!

Share via
Copy link
Powered by Social Snap