Pretraga

Student zagrebačkog Filozofskog fakulteta u Šifri osvojio vrtoglavih 125.000 kuna!

A- A+

Jedan od najevećih kvizaških potencijala u Hrvatskoj Neven Milijić, imao je rijetko impresivan nastup u sinoć emitiranoj epizodi kviza Šifra. Ovaj 24-godišnji student Filozofskog fakulteta u Zagrebu, uspio je osvojiti 125.000 kuna!

Screenshot: HTV

– Bio je ovo jedan od najboljih natjecatelja koje smo imali u Šifri, zaključio je Joško Lokas sjajni nastup mladog Puležana.

Izdvojeni članak

U Potjeri natjecatelju priznat netočan odgovor: S HTV-a nam dali površno opravdanje o tome

Ne krije da bi se nakon završetka faksa volio profesionalnije baviti kvizovima, a za to već ima niz referenci. Jedna od njih svakako je drugo mjesto na aktualnoj državnoj rang listi Hrvatskog kviz saveza. Napomenut ćemo da se na ovoj rang listi nalazi više stotina kvizaša, a Nevenu u leđa gledaju i Sučević Međeral te ostala lovačka postava, Perica Živanović i tako dalje…

– Rođen sam u Puli, gdje sam završio Opću Gimnaziju, a već nekoliko godina živim u Zagrebu gdje studiram filozofiju i lingvistiku. Za kvizove sam se počeo ozbiljnije zanimati tek 2015. godine, kad sam prvi puta i odigrao Svjetsko kviz prvenstvo. Od tada sam se gotovo u potpunosti posvetio tome – učenje, prikupljanje korisnih (iako za mnoge beskorisnih) informacija i gledanje online tv kvizova, koji umnogome doprinose doživljaju i čine ga potpunim i realnijim, rekao nam je krajem 2017.  Neven, kada smo širu javnost upoznavali s njegovim likom i djelom.

[ZADATAK DANA] Student Filozofskog u kvizu Šifra otvorio pitanje za pola milijuna kuna

Tada nam je rekao i zašto je bavljenje kvizovima zanimljivo, osim za stjecanje faktografskog znanja, a evo sada i za skupljanje love.

Izdvojeni članak

[ZADATAK DANA] Student Filozofskog u kvizu Šifra otvorio pitanje za pola milijuna kuna

– Kvizovi nisu tu samo zbog prikupljanja informacija i puke igre, možda i veći je cilj stjecanje poznanstava, a kroz ovih nekoliko godina mog aktivnog bavljenja kvizom, upoznao sam mnoštvo srodnih ljudi, koji su svi vrlo slični utoliko što ih veže želja za znanjem, za kompeticijom… dakako, postoje i rivaliteti, ali oni su prvenstveno pozitivni, jer se na kraju krajeva sve svodi i na druženje i povezivanje poput dosad dva najveća natjecanja domaće kviz scene, u svim aspektima – Kviz ‘festival’ u Požegi proljetos i jesenas u Zadru – festivali znanja koji su okupili stotine hrvatskih kvizaša i, uz pomoć sjajnih organizatora, omogućili najljepše kvizaško druženje koje sam vidio ikad na ovim prostorima. Eh, uz ovakve ljude i događanja život se čini puno ljepšim!, zaključio je tada Neven.

Neven Milijić je prilikom prošlogodišnjeg predstavljanja napravio i jedan kviz za nas pa se na ovoj poveznici okušajte u području sporta, kroz kviz sastavljen od strane velemajstora.

Screenshot: HTV

Share via
Copy link
Powered by Social Snap