[VIDEO] Ova je studentica obranila svoj diplomski rad kao nitko do sada

Mogućnost da izgubi sve što je do sada napravila na svom diplomskom radu, za južnoafričku studenticu Noxolo Ntusi bila je jednostavno neprihvatljiva, čak i pod cijenu vlastita života. Naime, hodajući cestom, pored nje su se zaustavila dvojica pljačkaša i pokušali joj oteti torbicu koju je studentica grčevito primila i uspjela zadržati, a sve zato što je u njoj bio hard disk na kojemu je njen magistarski rad.

Screenshot: YouTube

Noxolo Nutsi toliko jako želi diplomirati ove godine da ju u tome nije mogao spriječiti niti pištolj prislonjen uz glavu. Hodajući cestom, napala su ju dvojica pljačkaša kojima je predala vrećicu sa svojim ručkom, a kada joj je jedan od njih pokušao oteti torbicu s diskom na kojemu je jedini primjerak njenog magistarskog rada, nije popustila čak niti kada joj je zaprijetio pištoljem.

Milijan Brkić odbija napisati diplomski rad

– Čitavo sam vrijeme razmišljala o svom radu. Skoro sam ga dovršila, nema šanse da ću im dopustiti da ga uzmu. Uspjela sam se sklupčati, a oni su me pokušali uvući u automobil, mislim, ali sam se učinila toliko teškom, da su odustali, kazala je Noxolo za BBC.

Kaže, u slučaju da su joj ukrali torbicu, morala bi produžiti godinu, ali sada kada sagleda situaciju, smatra da je ono što je učinila vrlo opasno.

– Uvijek možete pisati ponovno, zaključuje.

Njeni napadači su uhićeni nešto kasnije, a kod njih je nađen i plinski pištolj.

Odgovori