Pretraga

Upoznajte hrabru Martinu koja je unatoč fizičkom hendikepu postala egzekutorica a la Ronaldo

A- A+

Martina Krog studentica je ekološke poljoprivrede na Agronomskom fakultetu u Zagrebu te nogometašica prvoligaša ŽNK Katarina Zrinski iz Čakovca. Uz to što se već desetak godina bavi nogometom, dolazak u Zagreb radi studijskih obveza usmjerio je njen put i ka futsalu, unutar kojeg u nekoliko zadnjih godina pokazuje sjajne partije. Primjerice, na krilima njenih golova, Agronomski fakultet postao je u ovoj sezoni sveučilišni prvak Zagreba, dok se na državnoj UniSport završnici prije dva dana okitila trećim zlatom u nizu.

foto: Ivan Božić|srednja.hr

U predvorju hotela Delfin u Poreču, u opuštenom okruženju razgovarili smo s Martinom Krog, studenticom Agronomskog fakulteta, koja se tamo zatekla radi državne završnice akademskih sportskih nadmetanja, kao jedna od futsal igračica Sveučilišta u Zagrebu. Obzirom da je razgovor vođen uoči utakmica, nismo još znali da će Martinina ekipa doći do državnog zlata, koje su tako futsal igračice Sveučilišta u Zagrebu osvojile treći put u nizu.

Izdvojeni članak

Ovo su svi osvajači medalja na UniSport finalsima

Egzekutorica a la Ronaldo

No, prije nego smo se posvetili konkretnom događaju, to jest UniSport finalsima, pitali smo sjajnu napadačicu neke detalje o njenim počecima u najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu.

– Nogometom sam se počela baviti u osmom razreda u Pregradi, i tamo sam igrala do prošle godine, kada sam prešla u Katarinu Zrinski iz Čakovca.
Futsalom sam se pak počela baviti tek kada sam došla na studij u Zagreb, pojašnjava nam studentica agronomije.

Da je Martina igračica razlike, potvrđuje se u studentskom sportu posljednjih par godina, a individualnu kvalitetu je osobito iskazala u zadnjoj futsal sezoni.

Naime, na krilima njenih impresivnih 27 golova u osam utakmica, Agronomski fakultet se u jakoj konurenciji okitio sveučilišnim naslovom u Zagrebu.

foto: Ivan Božić|srednja.hr

Izdvojeni članak

[Top sportašica] Sara Plavljanin predvodila Sveučilište u Zagrebu do europskog zlata u košarci

Nikakav problem u bavljenju nogometom nije joj stvarala okolnost da je rođena bez desne ruke

No uspjeh u nogometnim te futsal vodama ove Krapinjanke, tim je veći, što je Martina rođena bez desne ruke. Ipak, to je ni na koji način nije strašilo ili ometalo u bavljenju nogometom, a i njeno okruženje joj nije otežavalo.

– Nemam nikakve strahove. Rođena sam bez ruke, tako da sam se navikla na to. U klubu mi također nitko nikada nije prigovorio ili me na drugi način izdvajao zbog toga. Zapravo mi se ne može ništa dogoditi, tako da nemam zbog toga strah. Čak sam par utakmica velikog nogometa bila i na golu, ističe kao zanimljivost ova hrabra djevojka.

Htjela bih pokušati s nogometom u inozemstvu, ali i baviti se pčelarstvom

Obzirom da je sada na 4. godini ekološke poljoprivrede pri Agronomskom fakultetu u Zagrebu, pitali smo Martinu u kojem smjeru misli krenuti nakon studija.

– Htjela bih nakon fakulteta pokušati igrati negdje vani nogomet ili futsal, nekoliko godina, da vidim kako ću se snaći. Tako da ako me zdravlje posluži, izabrala bih profesionalno bavljenje nogometom.
Što se tiče struke, i to me svakako interesira. Doma se bavimo pčelarstvom pa bih nakon svojih roditelja, htjela naslijediti brigu o tome, pojasnila nam je Krog.

Obzirom na njenu želju da se bavi profesionalno baviti nogometom, upitali smo na kraju i uspjevali li trenutno nešto zaraditi igrajući nogomet.

– Dobijem neke simbolične novce, ali obzirom da igram u Čakovcu to mi uglavnom bude dovoljno za pokrivanje putnih troškova, pojasnila nam je u zaključku ova napadačica.

Detalj s dodjele medalja na UniSport finalsima; Martina s kolegicama iz ekipe/ foto: Ivan Božić|srednja.hr

Spomenuli smo da su povod razgovora s Martinom, bili UniSport finalsi u Poreču, a što se tamo događalo osim osvajanja zlata futsal igračica Sveučilišta u Zagrebu, provjerite na sljedećim linkovima:

Ovo su svi osvajači medalja na UniSport finalsima

Sportski grad razočarao: Splićanima tek dva finala na državnoj sveučilišnoj završnici

Vatrenim spektaklom studenti zagrijani za UniSport Finala

Ovo je bez konkurencije najveselija ekipa na držanim sveučilišnim finalima

[FOTO] Zagrebčani uvjerljivo do finala državnog sveučilišnog finala u odbojci na pijesku

Košarkaši i košarkašice Zagrebačkog sveučilišta samljeli konkurenciju