Pretraga

Ponovno pokrenut natječaj Sveučilišta u Splitu koji je u ožujku poništen zbog pritiska studenata

A- A+

Zbog pritiska javnosti u ožujku je poništen natječaj Sveučilišta u Splitu za studentske programe. Nakon dva mjeseca rasprava i usklađivanja kriterija 25. svibnja je raspisan novi natječaj, na koji se pojedinci, udruge, zborovi i skupine studenata mogu prijaviti do 25. lipnja 2015. godine.

Zainteresirane udruge, skupine i pojedinci mogu se prijaviti na novi natječaj za studentske programe, koji je raspisan od 25. svibnja do 25. lipnja 2015. godine.

Prvi pokušaj natječaja poništen je zbog pritiska studenata sa splitskog Filozofskog fakulteta. Nakon njihove reakcije i objave priopćenja za javnost Studentski zbor Sveučilišta u Splitu je zbog pritiska odbacio prijedlog Povjerenstva za evaluaciju studentskih programa.

Nakon dva mjeseca priprema i rasprava sada je raspisan novi natječaj, koji bi trebao imati jasnije kriterije i načine bodovanja pomoću kojih će se ocjenjivati radovi.

Pravo sudjelovanja na Natječaju imaju studentski zborovi sastavnica, studentske udruge, skupine studenata i studenti pojedinci koji zadovoljavaju uvjete definirane natječajem.

Sa 500 tisuća kuna Sveučilište u Splitu financirat će radionice, predavanja i tribine, studentske medije, kulturna događanja, sveučilišni sport, inovativno-tehnološke projekte te znanstveno-istraživačke radove.

Detaljne informacije o kriterijima po kojima će se vršiti evaluacija programa možete pronaći u dokumentu splitskog Sveučilišta.