Pretraga

Splitski studenti u prosincu dobivaju dvije menze!

A- A+

Splitski studenti se već sedam godina suočavaju s problemom toga da nemaju menzu u centru grada. No kako je potvrdila ravnateljica SC-a u Gradu pod Marjanom, to će se promijeniti za dva do tri tjedna, kada se ponovno otvara Index, koju splitski studenti od milja zovu menza u gradu i prema kojoj gravitira osam fakulteta. Uz to, još jedna se gotovo istodobno otvara pri Medicinskom fakultetu.  

Foto: srednja.hr

Menza Index u centru grada koja je postala simbolom svih problema splitskih studenata, otvara se ponovno nakon sedam godina!

Izdvojeni članak

Splitski studenti dobivaju novu menzu u ovoj akademskoj godini

Problemi sa stanarima riješeni pa se restoran može otvoriti

– Menza Index definitivno je pred svojim otvaranjem. Planirali smo da se menza otvori u listopadu, početkom akademske godine, i sve je bilo spremno za to. Međutim, imali smo problema, kao što to obično i biva u situacijama u kojima želite najbolje i smatrate da ste nakon par godina riješili problem, dogodi se neočekivani problem, rekla je za portal S4S ravnateljica splitskog SC-a Gordana Raos referirajući se na probleme koje su se dogodili ljetos.

Naime, stanari susjedne zgrade onemogućavali su izvođenje radova, odnosno postavljanje velike jedinice rashladnog uređaja u svom dvorištu.

Uz menzu u centru grada gotovo istodobno se otvara jedna i na Medicini

No, ovoga puta sve teškoće su otklonjene te je čelnica Studentskog centra u Splitu, konkretizirala termine unutar kojih će se restoran otvoriti.

– Radovi su potpuno završeni, oprema je stigla i već je postavljenja, trenutno se testira, a mi raspoređujemo radnike koji će raditi u menzi. Čekamo da nam grad potvrdi zahtjev za uporabnu dozvolu, a onda ćemo otvaranje menze dogovoriti sa Sveučilištem i rektorom, ali smatram da će se menza otvoriti sredinom prosinca. Svečano otvaranje menze moglo bi bili za dva do tri tjedna, za isti izvor je pojasnila Gordana Raos.

Menza će imati 80 stojećih mjesta u jednom ‘naletu’, a njezin kapacitet bit će 300 obroka dnevno. Posluživat će se topli obroci, ali će postojati i šank na kojem će biti moguće kupiti sendvič ili pecivo.

No ravnateljica SC-a imala je još dobrih vijesti za fakultetlije u Gradu pod Marjanom!

– Menza na Medicini, koja se planira već dugi niz godina, a u koju je uložio Medicinski fakultet u Splitu, potpuno je opremljena pa možemo očekivati da će se menza ‘Index’ i menza na Medicinskom fakultetu otvoriti gotovo istodobno, naglasila je Gordana Raos za S4S.

Uz ove dobre vijesti, podsjetimo da je kako smo vas izvijestili prošli tjedan, u planu i menza u Kampusu, za koju je u tijeku izrada troškovnika.