Jedan od najpoznatijih svjetskih festivala napokon dolazi u Europu!

Jedan od najpoznatijih svjetskih festivala, legendarni Burning man koji se svake godine održava u američkoj saveznoj državi Nevadi, napokon bi trebao doći u Europu. Festival bi se pod imenom ‘Where the sheep sleep’ trebao održati od 29. do 31. srpnja u Nizozemskoj.

foto: Wikipedia

Festival znanosti ove godine slavi znanost i umjetnost; očekuje nas na stotine događanja

Burning man je umjetnički festival koji se svake godine održava u Black Rock Cityju u Nevadi, privremenom ‘gradu’ koji postoji samo za vrijeme festivala. Burning man je društveni i umjetnički eksperiment. Za razliku od uobičajenih festivala na njemu nema izvođača i promatrača. Svi sudionici su uključeni u program, sudjeluju u njegovom stvaranju.

Sudionici na Burning manu potaknuti su da istražuju različite oblike auto-ekspresije, od interaktivne skulpture, performansa i graditeljstva. Sve se završava ritualnim paljenjem drvene skulpture čovjeka, po čemu je festival dobio ime.

Kako biste posjetili europski Burning Man, prvo morate postati član Facebook grupe Burning Man NL , potom se registrirati za Burning Man NL članstvo eventa. Samo oni koji se registriraju bit će u mogućnosti kupiti ulaznice kada budu puštene u prodaju, piše mixmagadria.com. 

Odgovori