Nakon 2 mjeseca ZET ukida polusatne karte: Ovo su njihovi razlozi

Samo dva mjeseca nakon što je ZET, na oduševljenje brojnih građana Zagreba te ostalih korisnika javnog gradskog prijevoza, uveo polusatne karte od 4 kune, ova odluka se povlači.

foto:srednja.hr

Ona je podsjetimo namijenjena za kraća putovanja tramvajem, autobusom i uspinjačom, ali nažalost, naposlijetku ni velika potražnja ovih karata nije ju uspjela održati u opticaju.

Bandić najavljuje uvođenje polusatne vozne karte za cijenu od 4 kune

Iz ZET-a se o svojoj odluci još nisu službeno očitovali. No, kako neslužbeno doznajemo, razlog brzom povlačenju karata od 4 kune iz opticaja je okolnost da se u prethodna dva mjeseca za 80 posto smanjila prodaja karata od deset kuna.

Možda to samo po sebi ne bi uzrokovalo negativnu bilancu, da se u istom periodu nije smanjila i prodaja mjesečnih pokaza za 50 posto.

Pitali smo jednog studenta, kako gleda na ove loše vijesti iz ZET-a.

– Ne preostaje mi ništa drugo, nego ponovno se švercati kao i prije uvođenja polusatnih karata. Stvarno ne razumijem ovu odluku jer mislim da je karta od 4 kune, mnoge ljude potaknula da se legalno voze javnim gradskim prijevozom. Ali kako kaže naš narod, sve što je lijepo kratko traje, govori nam razočarani Tvrtko s PMF-a.

Odgovori