Pernarofobija: Zastupnik ponovno obilazio srednje škole pa se sukobio sa svećenikom

Ivan Pernar, pluta na rubu zakona te nastavlja nenajavljeno posjećivati srednje škole diljem zemlje te razgovarati o koječemu s učenicima. Tako je jučer posjetio Srednju školu u Maruševcu s pravom javnosti. Tamo se kako je naravno objavio na Facebooku zaputio ‘na poziv učenika te škole’.  

Izvor fotografije: Facebook

Kao i niz puta do sada, ni ovoga puta dežurni odgajatelj nije odobrio njegov ulazak u školu pa je Pernar učenicima u dvorištu ispred škole držao predavanje. 

[VIDEO] Pernar iz tuzlanske srednje škole iznesen kao iz Sabora

No, ni ispred škole nije prošlo bez ekscesa. Kako je Pernar napisao na Facebooku, napao ga je adventistički svećenik i odgajatelj u Srednjoj školi u Maruševcu.

– Uistinu lijepo provedeno vrijeme i trenuci koje je na trenutak zasjenio zaposlenik škole Robert Rakamarić koji je za vrijeme slikanja s učenicima došao do nas i počeo mi se prijetiti, a učenike tjerati nazad u školu iako im je nastava već završila, napisao je Penar dodavši da mu je Rakamarić pokušao istrgnuti mobitel iz ruke.

O nemilom događaju se danas oglasila i škola. Priopćenje poslano portalu Index prenosimo u cijelosti.

Pernar kao student prije 10 godina odgovorio pod kojim bi uvjetima postao DJ

‘U ponedjeljak, 14. ožujka 2017. nakon nastave, oko 16.30 sati, ravnateljica je primila obavijest da je na školskom imanju viđen zastupnik g. Ivan Pernar. Kako se nije najavio njegov posjet, a ravnateljica je otišla upravo iz škole, upozorila je dežurne odgajatelje Maju Car i Roberta Rakamarića o dojavi te ih zamolila da obrate pažnju na sigurnost učenika i na dežurstvo na ulaznim vratima.

Bio je kraj nastavnog dana, učenici su izlazili iz škole a neki šetali ispred škole. G. Pernar je okupio skupinu učenika na travnjaku ispred škole koji je dio školskog imanja, razgovarao s njima i počeo se slikati svojim mobitelom zajedno s učenicima. Kako se radi o većini maloljetnih učenika, i usto bez odobrenja Škole i roditelja, naš je odgajatelj upozorio g. Pernara da to ne čini. Kad je g. Pernar – oglušujući se na zahtjev odgajatelja – uključio izravni fb-prijenos, odgajatelj je ispružio ruku prema mobitelu što se moglo protumačiti kao da će ga uzeti ili kao da želi zaštititi učenike od kamere mobitela, ali ga nije ni dodirnuo a kamoli fizički napao ili otimao mobitel.

Odgajatelj je nakon toga pozvao učenike da uđu u prostorije škole i učeničkog doma, što su neki učinili a neki ne. Nakon toga, ne znajući što se dogodilo, stigla je i ravnateljica koja je prišla g. Pernaru, pozdravila ga i rekla da je kao osoba dobro došao, ali kao saborski zastupnik i političar trebao se najaviti. G. Pernar je rekao da ju je pokušao naći, ali nije u tome uspio. Rekao je da žuri i da će uskoro otići. Sve je završilo mirno.

Nakon tog događaja na fb-statusu g. Pernara pojavile su se netočne tvrdnje o odgajatelju Robertu Rakamariću, da je svećenik, da je nasrnuo fizički na saborskog zastupnika, da je „psihijatrijski slučaj“, što su mediji prenijeli te je tako nanesena šteta kako našem odgajatelju tako i cijeloj školi. Naša škola nije nasilna niti naši zaposlenici. Ipak, imamo pravo držati učenike podalje od politike i političkih utjecaja.

Naša je škola provela potrebne mjere sigurnosti te je glavni ulaz bio zaključan sve vrijeme otkad je naputak o neovlaštenom ulasku u prostore škole došao od strane Ministarstva odgoja i obrazovanja. O događaju upravo izvješćujemo pravobraniteljicu za djecu i MUP.

Nadamo se da će i naš slučaj upozoriti nadležne službe o pokušaju iskorištavanja djece i mladih u političke svrhe te da će i g. Pernar shvatiti da postoje legitimni i pozitivniji pristupi u odnosima s ustanovama i drugim osobama te da neće neistinito blatiti osobe kao što je to učinio s našim odgajateljem’, stoji u priopćenju iz škole.

Odgovori