Pretraga

[Brucoš 101] Nagrađujemo najbolje projekte studentskih udruga: Evo kako se prijaviti

A- A+

Započeo je novi projekt portala srednja.hr, Brucoš 101, koji će maturantima odgovoriti na sva pitanja oko mature i studentskog života. O ovim će temama čitati u iscrpnim vodičima, a najvažnije informacije bit će predstavljene i na video konferenciji u sklopu koje nagrađujemo najbolje projekte studentskih udruga. Prijave na natječaj za studentske udruge su otvorene do 25. svibnja u ponoć, a prijave se vrše ispunjavanjem jednostavnog obrasca. Više o tome doznajte u tekstu.

brucoš 101

Projekt Brucoš 101 će maturante pripremiti na studentski život i nagraditi najbolji projekt studentskih udruga | Foto: srednja.hr

Maturanti diljem zemlje ulaze u svoj srednjoškolski foto-finiš: posljednji dani nastave su u tijeku, a čekaju ih norijade i pisanje ispita državne mature. Nakon toga, mnoge od pripremat će se za upis fakulteta i jedan posve novi život, onaj studentski. Pitanja i nedoumica je mnogo, a kako bi na njih najbolje odgovorili, portal srednja.hr započeo je s projektom Brucoš 101. Termin ‘101’ se u američkom obrazovnom sustavu koristi kao sinonim za uvodni tečaj o nekoj temi, a u našem je slučaju to studiranje.

Brucoš 101 pomoći će maturantima pripremiti se za državnu maturu, upoznati ih s osnovnim pojmovima koji se tiču studiranja i novostima koje donosi brucoški život. O ovim će temama čitati u sklopu sveobuhvatnih vodiča, a najvažnije informacije ćemo predstaviti i na jednodnevnoj video konferenciji koju će biti moguće pratiti 27. svibnja na našem YouTube kanalu. Više o tome pročitajte ovdje, a sve novosti u vezi projekta pratite ovdje. Kako konferenciju ne biste propustili, prijavite se na naš newsletter kojim periodično šaljemo specijalizirane vijesti iz svijeta obrazovanja, a dan prije održavanja konferencije će vam stići podsjetnik na email.

Izdvojeni članak
brucoš 101

[Brucoš 101] Krećemo s projektom koji će vam objasniti sve o studiranju

Konferencija, osim što će ugostiti stručnjake iz obrazovnog sektora, dodijelit će i nagrade najboljim projektima studentskih udruga. Aktivnost studentskih udruga važan je onoga što studentski život čini nezaboravnim iskustvom. Natječaj je prilika da se udruge predstave maturantima i istaknu projekte kojima pospješuju stvaranje zajednica, potiču angažman i omogućuju stjecanje novih iskustava. No nagradom, prije svega, želimo odati priznanje studentima bez kojih to sve ne bi bilo moguće.

Tko i kako se može prijaviti na natječaj?

Prijaviti se mogu sve udruge studenata neovisno o aktivnostima kojima se bave. Prijavljuju se s projektom kojeg su provele u 2021. godini. Jedna udruga može prijaviti više svojih projekata, a u tom je slučaju svaki potrebno prijaviti zasebno. U obzir dolaze različiti projekti: oni koji se bave organizacijom predavanja i tribina, humanitarnih akcija, studentskih zabavnih, umjetničkih ili sportskih aktivnosti, dodatnim istraživanjem i unaprjeđenjem područja svog studija, upoznavanjem s industrijom i potencijalnim poslodavcima… Popis nije konačan, a što je više projekt jedinstven, to bolje.

Za prijavu je potrebno ispuniti obrazac koji je dostupan dolje. U prijavi je potrebno navesti zašto i kako je projekt nastao, po čemu je inovativan, koliko je studenata obuhvatio te koji su njegovi učinci. Prijave traju do 25. svibnja u ponoć, a pobjednika, kojeg bira žiri, proglašavamo na video konferenciji koja se održava 27. svibnja.

Nagrade za prva tri mjesta su medijska pokroviteljstva za buduće aktivnosti i događanja udruga koja će se moći iskoristiti kroz bannere, social objave i promo tekstove.

  1. nagrada banner promocija u vrijednosti 10.000kn
  2. nagrada banner promocija u vrijednosti 7.500kn
  3. nagrada banner promocija u vrijednosti 5.000kn

Projekt Brucoš 101 provodi portal srednja.hr. Partneri projekta su Edward Bernays University College, Zagrebačka škola ekonomije i managementa te Privredna banka Zagreb. Ako želite redovno primati specijalizirane vijesti iz svijeta obrazovanja s portala srednja.hr, pretplatite se na naš newsletter ispunjavanjem obrasca dostupnog ovdje. U sklopu projekta ćemo objaviti i opsežne vodiče za brucoše, a do tada pogledajte video konferencije Brucoš 101: Uvodni kolegij o studiranju.