Nakon Milanovića na ovu visoku školu došao je i jedan aktivni SDP-ovac: Štoviše, postao je dekan

Nakon što je bivši premijer Zoran Milanović dobio istaknutu funkciju predsjednika Diplomatskog vijeća Visoke škole međunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarskjöld, još jedan SDP-ovac i aktualni saborski zastupnik može se pohvaliti novim poslom na VŠMOD-u. Joško Klisović postao je dekan ove visoke škole, a studenti su već iskazali želju da im prenese svoja iskustva. Nama je otkrio hoće li što predavati i sudjelovati u nastavi.

Joško Klisović | Foto: Visoka škola međunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarskjöld

Saborski zastupnik SDP-a i iskusni diplomat Joško Klisović preuzeo je dužnost dekana Visoke škole međunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarskjöld. Ova vijest dolazi nešto više od mjesec dana nakon što je na istoj školi predsjednikom Diplomatskog vijeća postao Klisovićev stranački kolega, bivši premijer RH Zoran Milanović.

Studenti već iskazali želju da im prenese vlastita iskustva, Klisović će im biti na raspolaganju kao gost-predavač

Na stranicama škole Klisović je već istaknut kao novi dekan, a nas je zanimalo hoće li predavati i sudjelovati u nastavi.

Bivši premijer Milanović dobio posao na fakultetu, ali se ne zna hoće li i što predavati

– Neću predavati. Ali studenti su već iskazali želju da im prenesem svoja iskustva pa ću vjerojatno sporadično predavati o više različitih tema bez novčane naknade. Nemam svoj kolegij i nisam dio niti jednog kolegija. Mogu samo sporadično predavati na nekima od njih kako se bude voditelju kolegija uklapalo ili kako studenti budu iskazivali veći interes. U načelu, bit ću im na raspolaganju kao gost-govornik/predavač, kazao nam je Klisović.

Prije prihvaćanja dužnosti, Klisović je zatražio mišljenje Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, s obzirom da je aktivni državni dužnosnik.

– Nisam u radnom odnosu u školi i ne primam nikakvu naknadu, no svejedno sam pričekao očitovanje Povjerenstva. Nakon što sam dobio pozitivno mišljenje, imenovan sam za dekana, rekao je Klisović za današnje tiskano izdanje Novog lista.

Bogata diplomatska karijera

Joško Klisović početkom 90-ih diplomirao je na zagrebačkom Pravnom fakultetu, a završio je i dva poslijediplomska studija – iz međunarodnih odnosa na Malti te iz međunarodnog prava na zagrebačkom Pravnom fakultetu. Saborski je zastupnik SDP-a od 2015. godine, a prethodno je tri godine vršio dužnost zamjenika ministrice vanjskih poslova Vesne Pusić.

Besplatan seminar 'Škola diplomacije' za sve koji u razredu diplomatski rješavaju probleme s raskom

Bio je i predstojnik Ureda Predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića, ravnatelj Uprave za potporu procesu pristupanja RH Europskoj uniji, tajnik pregovaračke skupine za pregovore o pristupanju RH EU, zamjenik veleposlanika u Misiji RH pri NATO te je obnašao cijeli niz diplomatskih dužnosti.

Predavač je na Diplomatskoj akademiji MVEP-a te povremeni predavač na Pravnom fakultetu u Zagrebu i na Komunikološkoj školi Matice Hrvatske. Istaknimo i nekoliko zanimljivih crtica – Klisović je i predsjednik Vijeća roditelja Osnovne škole ‘Pantovčak’, predsjednik nevladine organizacije „Društvo za Ujedinjene narode“, aktivno se natječe u triatlonu, a svojedobno je nagrađen kao najbolji student Pravnog fakulteta u Zagrebu.

Detaljan životopis novoga dekana VŠMOD-a pročitajte OVDJE.

Odgovori