Pretraga

Na ovom hrvatskom sveučilištu na jesenskom roku možete upisati tri nova studija

A- A+

Na Sveučilištu u Puli na jesenskom upisnom roku otvorena je mogućnost upisa triju novih studija. Radi se o Kulturi i turizmu s talijanskim jezikom i kulturom, na koji se može upisati 20 redovnih studenata, dok je na Arheologiji te Engleskom jeziku i književnosti otovreno po 35 upisnih mjesta.

foto: www.scpu.hr

Kako piše Glas Istre, potonja dva se mogu kombinirati sa svim postojećima na Filozofskom fakultetu, a u dvopredmetnoj kombinaciji studiji donose 180 ECTS-a.

Izdvojeni članak

U gradu nadomak Zagreba pokreće se jedan od najpopularnijih studija među maturantima: Prvi studenti upisuju se već najesen

Mogu se primjerice odabrati kombinacije sa studijima povijesti, hrvatskog, latinskog, talijanskog ili japanskog jezika i književnosti, ili arheologija i anglistika zajedno.

U dvopredmetnoj kombinaciji studiji donose 180 ECTS-a, a u svakoj od kombinacija predmeta prima se po četiri, odnosno pet redovnih studenata, uz po jedno mjesto osigurano za starije od 25 godina te za strane studente, one iz zemalja izvan EU-a.

Preddiplomski studij Arheologije traje tri godine, a kandidatima koji ga žele upisati, boduju se srednjoškolske ocjene iz povijesti i povijesti umjetnosti te s državne mature uspjeh na ispitu iz hrvatskog i stranog jezika i jednog izbornog predmeta.

Završetkom studija stječe se zvanje sveučilišnog prvostupnika arheologije, no, u roku tri godine Sveučilište u Puli namjerava otvoriti i diplomsku razinu studija, tako da bi već oni koji sada upišu taj studij, mogli dobiti priliku pri istom Sveučilištu steći i diplomsku razinu obrazovanja.

Uz to, navodi isti izvor, dvopredmetni studij omogućava prvostupnicima arheologije da nastave studiranje na drugim jednopredmetnim diplomskim studijima na pulskom Sveučilištu, uz diplomske studije arheologije koji se izvode u Zagrebu i Zadru, kao i u inozemstvu.

Na ovom hrvatskom sveučilištu na jesenskom roku možete upisati tri nova studija
Share via
Copy link
Powered by Social Snap