Pretraga

Prve menze u Zagrebu se otvaraju i prije idućeg tjedna, a već su počela i useljenja u domove

A- A+

Premda se još čeka objava konačnih rezultata natječaja za smještaj u studentske domove u Zagrebu, useljenja onih koji su prema privremenim rezultatima ostvarili pravo na mjesto, od danas se mogu useliti. A već u nedjelju, studenti se mogu hraniti u dvije menze u Zagrebu odnosno u onoj pri domu na Savi i Cvjetnom.

srednja.hr

Ostali će pak restorani početi s radom od ponedjeljka, drugog rujna.

Konačni rezultati Natječaja za subvencionirani smještaj za akademsku godinu 2019./2020. bit će objavljeni do 9. rujna. No, studenti koji su već prema privremenim rezultatima ostvarili pravo na mjesto u domu, mogu useliti u studentske domove u sljedećim terminima:

  • u četvrtak, 29.8.2019., studenti koji koriste ljetni smještaj mogu početi preseljavati u kategoriju smještaja na koju su ostvarili pravo u Natječaju 2019./2020.;
  • u petak, 30.8.2019., svi studenti, koji su ostvarili pravo na useljenje putem Natječaja 2019./2020., mogu početi useljavati u studentske domove, sukladno kategoriji na koju su ostvarili pravo;

U subotu i nedjelju, dakle 31. 8 i 1. 9, studentski će domovi vršiti izvanredno useljenje studenata. No, imajte na umu da ćete se moći useliti u periodu od 7:30 do 13:30.

 

Studenti koji su ostvarili pravo na smještaj u studentskome domu, mogu useliti isključivo uz predočenje potvrde o obavljenom liječničkom pregledu! 

Izdvojeni članak

Objavljeni rezultati natječaja za smještaj u studentskim domovima u Zagrebu u 2019./2020.

Iznimno studenti koji ne obave liječnički pregled kod liječnika školske ili sveučilišne medicine, mogu isti obaviti kod svog liječnika opće prakse u mjestu stanovanja. S tom potvrdom mogu privremeno useliti u studentski dom dok ne obave pregled kod propisanog liječnika školske ili sveučilišne medicine.

U obavijesti na svojim stranicama, Studentski centar obavještava studente i o tome da ako ne plate rezerviranu sobu do 10. rujna, njihova rezervacija će biti pobrisana, a studenti će se moći useliti u neku od preostalih slobodnih soba.

– Studenti mogu, putem svojih web profila, pokriti trošak stanarine te useliti (do 10. listopada) na rezervirano mjesto u domu. Plaćanje rezervacije smještaja biti će omogućeno od 28.8.2019. od 8h do 10.9.2019. do 12h. Upute za plaćanje stanarine možete pronaći ovdje. Redovno useljenje u studentske domove traje do 10. listopada 2019., obavještavaju iz SC-a.