Pretraga

Student zarađuje bogatstvo prodajom zraka

A- A+

Antoine Deblay (22) prodaje ‘Air de Montcuq’, konzervu prirodnog zraka iz pitoresknog francuskog gradića za pet i pol eura, i na taj način zarađuje velike novce, a narudžbe samo pristižu.

‘Air de Montcuq’ brend je 22- godišnjeg studenta Antoinea Deblaya, koji je došao na ideju prodaje svježeg zraka francuskog simpatičnog gradića. On putem interneta prodaje konzerve od 250 mililitara tog zraka za pet i pol eura te tako zarađuje nemalu svotu novaca, piše Business Insider.

Prodaje zrak u konzervi

Mladić je na plodonosnu ideju došao tijekom ljeta, postavio je na francusku ‘crowdfunding’ stranicu i iznenadio se kada je prikupio više od 800 eura u samo nekoliko tjedana. Tim je novcem napravio svoju web straicu i platio pakiranje. Uskoro su narudžbe krenuli stizati.

U samo tri tjedna Deblay je primio tisuću narudžbi, što ga je prilično šokiralo. Pokazalo se da je njegova ideja prilično lukrativna, jer je od tog projekta zaradio već tisuće eura.

Izdvojeni članak

Revolucionarno: Kinezi prodaju zrak

Obrće masnu lovu

Postavlja se pitanje zašto bi netko kupio konzervu zraka iz nekog gradića. Objašnjenje je jednostavno – u Francuskoj se ime ‘Montcuq’ često pogrešno izgovara kao ‘mon cul’, što bi zapravo značilo ‘moja stražnjica’. Dakle, ‘Air de Montcuq’ se može približno prevesti kao ‘vjetar iz moje stražnjice’, stoga je jasno zašto bi to ljudima moglo biti zabavno.

Student zarađuje bogatstvo prodajom zraka
Share via
Copy link
Powered by Social Snap