Pretraga

Vlada Sveučilištu Sjever dodijelila osam milijuna kuna vrijednu nekretninu

A- A+

Predsjednik Vlade Andrej Plenković jučer je povodom obilaska Varaždina sa svojim stranačkim dužnosnicima posjetio Sveučilište Sjever. Prisustvovao je potpisivanju Ugovora o prijenosu prava vlasništva dijela kompleksa koji je pripadao bivšoj varaždinskoj vojarni „Ivan Drašković“ Sveučilištu.

Foto: Sveučilište Sjever

Radi se o prostorijama u Optujskoj ulici, koje će poslužiti za osiguranje te izgradnju prostornih i poslovnih kapaciteta za potrebe obavljanja znanstveno-nastavne djelatnosti, podizanja studentskog standarda u smislu poboljšanja uvjeta i kvalitete studentskog života, kao i jačanja znanstveno-nastavnih kapaciteta.

Varaždin ima više od sedam tisuća studenata

Ugovor su potpisali ministar državne imovine Mario Banožić i rektor Sveučilišta Sjever Marin Milković.

– Vrijednost nekretnine je 8,5 milijuna kuna i ona se daje Sveučilištu radi njegovog daljnjeg razvoja. U centru u Varaždinu i Koprivnici ima oko 3.800 studenata, dok samo u Varaždinu, s FOI-jem i Geotehničkim fakultetom, ima više od 7.000 studenata. Znači da je Varaždin odabrao svoj razvoj kao obrazovno središte, što posebno podržavamo zbog niza studijskih programa u STEM-područjima, rekao je Plenković nakon sastanka.

Potpisivanje ugovora uz prisustvo Plenkovića, Divjak, gradonačelnika Varaždina Čehoka… (Foto: Sveučilište Sjever)

Prostor velik 24 tisuće kvadrata

Milković je zahvalio Vladi te kazao kakvi su planovi Sjevera s kompleksom.

Izdvojeni članak

Plenković oštro opleo po Divjak jer traži povećanje plaća za profesore

– Vlada je riješila problem, nazovimo to tako, ‘podstanarstva’ Sveučilišta Sjever u Varaždinu. Svi objekti u Križanićevoj ulici i u Ulici 104. brigade su u vlasništvu Grada, koje smo mi obnovili i stavili u funkciju, ali su nedostatni kapacitetam za kvalitetno provođenje nastave. Sada je Vlada usvojila naš zahtjev, dala nam pravo vlasništva na 24.000 kvadrata. Prvi objekt ćemo pokušati staviti u funkciju već za akademsku godinu 2020./2021., najavio je, dodavši na kraju kako je ostatak dodijeljenog prostora raspoloživ za izgradnju još jednog do dva objekta.

Banožić (lijevo) i Milković (desno) po uspješnom dogovoru (Foto: Sveučilište Sjever)

Copy link
Powered by Social Snap