Odjel za čednost: Profesorica zagrebačke srednje škole izvela 150 učenika iz kazališta jer je predstava bila prosta

U Histrionu se u srijedu dogodila nesvakidašnja scena na predstavi Petak (za)metak, ali ne na daskama koje život znače, nego u gledalištu. Profesorica Druge Ekonomske škole Zagreb je usred predstave rekla grupi od 150-ak svojih učenika koje je vodila, da takva predstava nije za njih i izvela ih iz dvorane.

izvor fotografije: histrion.hr

Petak (za)metak je cabaret o demografskoj obnovi koja se dotiče i teme seksa za koju je profesorica procijenila da je previše za petnaestogodišnje učenike, piše antenazagreb.hr.

Ovog vikenda u 54 grada na 'dejt' možete džabe: Mnoštvo besplatnih i jeftinih ulaznica dijeli se na Noći kazališta

Za isti izvor je glumica  iz predstave Ana Marija Percaić rekla kako joj se do sada nikada takvo nešto nije dogodilo te da je dizanje 2/3 gledališta uznemirilo nju i ostale glumce te je predstava nakratko i zaustavljena.

Parcaić je dodala i da su profesorice bile upoznate sa sadržajem predstave te da su slike i detaljan opis lako dostupni na internetu. Profesorima se čak i nudi da prije nego što dođu s razredom sami, besplatno pogledaju predstavu i sami prosude je li ona primjerena za njihove učenike. Dotična profesorica nije iskoristila mogućnost da prethodno pogleda predstavu, ali se prethodno informirala o sadržaju.

Glumica Ana Marija Percaić je u svom obraćanju za Antenu Zagreb navela i da su predstavu prethodno pogledale već mnoge grupe učenika i da do sada nije bilo nikakvih problema.

Primjerice prošli su tjedan predstavu pogledali i učenici Nadbiskupske gimnazije, no njihovi profesori, a ni učenici nisu imali zamjerki.

Kako navode s Antene Zagreb ravnateljica Druge ekonomske škole nije ništa htjela komentirati, dometnuvši da to neće učiniti niti bilo tko drugi iz škole. Prethodno je još kolegama s Antene Zagreb rekla samo ‘kako se ukusi razlikuju’!

Kako smo već istaknuli ‘Petak (za)metak’ je cabaret koji na duhovit način prikazuje u Hrvatskoj vrlo ozbiljnu temu demografske problematike.

U međuvremenu se o sceni s predstave ipak oglasila jedna profesorica u Drugoj ekonomskoj školi, a na ovom linku možete pogledati njen stav.

Tema, ali i nesvakidašnja situacija itekako je zaintrigirala srednju.hr pa ćemo u vrlo skorom roku pogledati i s vama podijeliti dojmove s predstave Ivana-Gorana Viteza, koja je na mrežnim stranicama Histriona opisana na sljedeći način:

Starohrvatska egida “Ne bu mene ni’ko jebal” počela je uzimati svoj danak – Hrvatska je pred demografskom katastrofom. Hrvati kao da su zaboravili rađati se, dok i dalje umiru uporno i vješto. Čak i ovi koji se nekim čudom rode, jedva dočekaju stasati kako bi pobjegli glavom bez obzira negdje gdje je navodno bolje, bar dok i sami ne dođu tamo. Ekipa prvog hrvatskog pronatalitetnog cabareta demografske obnove “U petak – (za)metak!” zadala si je zadatak, stoga, svoje sunarodnjake reeducirati kako se razmnožavati efektivno i efikasno, od prvih koraka, od stoljeća sedmog do devetog mjeseca. Dakle, ako ste mladi Hrvat ili mlada Hrvatica saznat ćete kako i gdje susresti potencijalnog budućeg suosnivača brojne obitelji, kako biti sigurni da je on/ona taj/ta pravi/prava, kako se međusobno zbližiti izbjegavajući sve moguće zamke na putu ka zajedničnom životu i tijekom istoga, kako se brzo i uspješno vjenčati, koja će vam oplođavalačka poza garantirati kakvog nasljednika, kako cijelo to vrijeme biti unutar EU regulativa, ali i što činiti ako proizvodnja zapne, kao i ako ne zapne tj. što sad sa svim tim potomstvom. A sve to garnirano s mnoštvom prekrasnih songova i uzbudljivih statističkih podataka! Ukratko, cabaret je to uz koji ćete uživati, ali koji će vas pritom poučiti, ali i potaknuti, kako da uživate i nakon što se vratite kućama.

One comment

Odgovori