Pretraga

10 srednjoškolskih programa u Zagrebačkoj županiji koje su upisali učenici s najviše bodova

A- A+

Ljetni rok upisa u srednje škole je iza nas pa već postoje podaci o tome koliko su bodova u prosjeku imali učenici upisani u pojedine škole. Nakon podataka za Grad Zagreb, donosimo podatke i o tome u kojih deset srednjoškolskih programa Zagrebačke županije upisani učenici imaju najveći prosječni broj bodova.

Gimnazija Velika Gorica/SŠ ban Josip Jelačić Zaprešić

Smjer prirodoslovno-matematička gimnazija Gimnazije Velika Gorica srednjoškolski je program s najvećim prosječnim brojem bodova upisanih u Zagrebačkoj županiji. Osmaši koji su ga upisali imaju prosječno 78,57 bodova, s time da je prvi na listi imao ravno 80, a posljednji na listi 75,45.

Na drugom mjestu ove ljestvice nalazi se opća gimnazija u Srednjoj školi ban Josip Jelačić u Zaprešiću u kojoj je prosječni broj bodova upisanih 75,10. Po prosjeku bodova upisanih u srednjim školama u Zagrebačkoj županiji slijedi još jedan smjer ove škole, tehničar za računalstvo, gdje upisani prosječno imaju 74,84 boda.

U nastavku možete vidjeti svih deset srednjoškolskih programa Zagrebačke županije s najvećim prosječnim brojem bodova upisanih. Nakon naziva škole i programa slijedi podatak o prosječnom, najvećem te najmanjem broju upisanoga u svaki od tih programa.

Izvor podataka: MZO

Kako izračunati bodove i doznati sve o školi koju želite upisati?

Uz pomoć našeg Kalkulatora bodova saznajte koliko bodova prilikom upisa možete očekivati. Na profilu svake srednje škole možete izračunati bodove koji su vam potrebni za upis baš te škole. Ovim kalkulatorom možete izračunati koliko ćete bodova imati na temelju ocjena iz osnovne škole, a možete i vidjeti koliko je minimalno bodova potrebno za upis škole te prosječan broj bodova upisanih učenika. Kako se koristi, pogledajte u videu:

@srednja_hr Provjerite hoćete li upisati željenu srednju školu! #srednjaskola #skola #kalkulator #srednjahr #upisusrednju #fyp #foryoupage @komar989 ♬ BGM perfect for item description – Mi-on(みおん)

A u pronalasku srednje škole koja je baš za vas pomoći će vam i naše Online predstavljanje škola. Škole se predstavljaju kroz nekoliko rubrika: naziv škole, lokacija, kratki opis škole, povijest škole, uvjeti upisa, fotografija i video, kontakti.

Kako se često u redakciji prisjetimo nekih zgoda i nezgoda iz srednje škole, naša iskustva odlučili smo ispričati u podcastu. Kako je izgledao odabir i upis u srednju, kako smo proveli prvi dan, tko je ‘fulao’ razred, kakva nam je ekipa tada bila te sve ono što se veže uz najljepše đačko doba, samo su neke teme o kojima smo pričali, snimku pogledajte ispod:

 

Copy link
Powered by Social Snap