Pretraga

Bogu plakati! Pogledajte bizarni, ali i diskriminatorni oglas za posao koji je objavio Grad Dubrovnik

A- A+

Često u neformalnim razgovorima s kolegama sa svoga ili drugih fakulteta doznajemo da oni stručno osposobljavanje, kroz koje prolaze nakon pet godina znanstveno-stručnog osposobljavanja, zapravo kuhaju kave po uredima raznih službi u privatnom i još češće u javnom vlasništvu. Da kave ne bi kuhale osobe koje nisu stručne za obavljanje tog posla, pobrinuli su se iz Grada Dubrovnika, otvorivši oglas za kuharicu kave!

Screenshot: Narodne novine

Članak nije sataričnog karaktera unatoč brojnim sličnostima s tom formom izražavanja.

Izdvojeni članak

U nevjerici smo: Traži se pekar za bureke, a plaća je 11.000 kuna

Naime,  Privremena pročelnica Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Grada Dubrovnika raspisala je natječaj za radno mjesto kuharice kave, a uvjeti su, uz punoljetnost i hrvatsko državljanstvo, srednja stručna sprema turističke i ugostiteljske ili tehničke struke te najmanje jedna godina radnog iskustva na odgovarajućim poslovima

No, to nije sve. U oglasu se navodi da osoba/osobe koja zadovoljavaju formalne uvjete iz javnog natječaja i stekle su status kandidata prijavljenog na javni natječaj bit će provedena prethodna provjera znanja i sposobnosti putem pisanog testa iz općeg znanja.

Radni odnos za kuharicu kave zasniva se na neodređeno, ali ima uključen i probni rok na tri mjeseca.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap