Pretraga

Djevojka preko YouTubea traži donora pluća

A- A+

Holly Pereira iz Velike Britanije boluje od smrtonosne cistične fibroze. Ima samo 19 godina, a njena pluća imaju svega 20 posto normalnog kapaciteta. Već je nekoliko mjeseci na listi za transplantaciju organa, no nije joj ostalo još mnogo vremena pa je odlučila tražiti donora preko YouTubea, prenosi Klix.ba.

Devetnaestogodišnja Holly Pereira je snimila dirljiv video u kojem je objasnila kako ona više ništa ne može učiniti da bi spasila svoj život. Želja joj je dočekati svoj 21. rođendan, što se neće dogoditi ukoliko ne nađe donora za oba plućna krila.

– Možda mi je ostala još godina života, a s obzirom na nedostatak organa, vjerovatno će biti teško da nađem odgovarajućeg donora. Nadam se da će moj poziv stići na vrijeme, jer nažalost znam da ponekad bude prekasno, izjavila je djevojka, dodavši kako su joj naporni i najjednostavniji dnevni zadaci.

Holly se boji kako njen poziv neće stići na vrijeme te je objasnila kako je niska i ima takvu krvnu grupu da će na plućna krila vjerojatno morati duže čekati.

Video je na YouTubeu objavljen u srpnju i pogledalo ga je preko 48 tisuća ljudi. Mnogi su nakon gledanja dirljive snimke potpisali donorsku karticu, ali Holly još uvijek nije dobila nova pluća.

Djevojka preko YouTubea traži donora pluća
Share via
Copy link
Powered by Social Snap