Pretraga

Dvosmisleni izrazi kojima se žene služe u vezama, a muškarci ih ne kapiraju

Nesporazumi u razgovorima između žena i muškaraca katkada su neizbježni. Razlika u spolovima, uvjetuje i razlike u shvaćanju komunikacije. Ženama je razgovor bitan radi emocionalnog povezivanja sa sugovornikom, dok ga muškarci doživljavaju kao razmjenu informacija. Opasnost osim u samom shvaćanju svrhe komunikacije, je i interpretacija značenja izgovorenih riječi.

‘Muškarci su s Marsa, žene su s Venere’ naziv je djela američkog savjetnika za veze Johna Graya. Katkada se čini, da je uistinu tako. Iako govore istim jezikom, muškarci i žene često se ne mogu sporazumjeti. Žene kroz razgovore nastoje stvoriti emotivnu vezu sa sugovornikom, bez obzira na njegov sadržaj. S druge strane, muškarcima razgovor služi za doznavanje novosti i razmjenu informacija. Ako ne dobivaju ni jedno, ni drugo muškarci su skloni izgubiti pažnju, te pogrešno protumačiti riječi, koje im upućuje žena.

U tekstu donosimo opasne izjave iz ženskog vokabulara, kojih bi se svaki muškarac trebao čuvati.

Dobro

Ako vam djevojka upućuje ovakvu riječ usred rasprave, to ne znači da je nešto dobro, dapače, ništa nije dobro. Sugerira vam da što prije prestanete dok se nije pretvorila u eruptivni vulkan.

Ništa

Iako i ova riječ bezopasno zvuči na prvi pogled, često je uvod u buru. Prethodi mu uglavnom pitanje ‘Što te muči?’. Ako čujete ovu riječ, dobro razmislite o svom slijedećem potezu ili riječi koju planirate izgovoriti. Razgovor koji započne s ‘ništa’ često završava s ‘dobro’.

Pet minuta

Ovaj vremenski period zvuči zbilja razumno, kad nekoga trebate pričekati. Međutim, kako biste olakšali život i sebi i partnerici, unaprijed ga shvatite kao pola sata. Pet minuta jedino toliko traje, kada vas djevojka upozorava da završite s gledanjem utakmice te ju odvedete u shopping ili joj pomognete oko pospremanja stana.

Samo naprijed

Ovime vas djevojka ne ohrabruje da učinite nešto ili odete nekamo, nego vas upozorava da otkažete planirane aktivnosti

U redu

Kao i kod ‘dobro’ i ‘ništa’, u redu zapravo znači potpuno suprotno, to jest da ništa nije u redu. Ovime si žena samo daje vremena da odluči kako će vas kazniti za počinjenu grešku. Koja god bila, vjerujte da nije gotovo i nije ‘u redu’.

Glasni uzdah

Iako ovo nije riječ niti rečenica, gesta je koja itekako govori i ima značenje. No, muškarcima je često nejasna kao i sve prethodne. Glasni uzdah zapravo znači da žena misli da ste idiot i mozga zašto se uopće raspravlja s vama oko ničega. Kad smo već kod ‘ničega’, ova je riječ ekvivalent ‘ništa’ i njegovu značenju.

Baš ti hvala

Ako za neki svoj potez, čujete ‘hvala’, slobodno možete uzvratiti s ‘molim’ ili ‘i drugi put’. Ako pak čujete ‘baš ti hvala’, ovo je sarkazam i nipošto nemojte nasjesti na njega, nego razmislite gdje ste pogriješili.

Svejedno

Ovo je prikladna zamjena za neprikladnu prostotu kojom se mnogi služe odnosno j*** se.

Nema veze, ja ću

Još jedna opasna sintagma u ženskom vokabularu. Djevojka je više puta zatražila da nešto uradite, ali ste se vi oglušili na njene molbe. Ako čujete ‘nema veze, ja ću’ bolje je da ne pitate ‘što nije uredu?’, jer ćete dobiti odgovor ‘ništa’ i ponovno upasti u začarani krug.