Pretraga

[FOTO] Učenici zadrugari predstavili svoje proizvode na Danu učeničkih zadruga Zagrebačke županije

A- A+

U Zagrebačkoj županiji postoji 40 učeničkih zadruga, a neke od njih sudjelovale su na 9. Danu učeničkih zadruga Zagrebačke županije u Velikoj Gorici gdje su predstavili proizvode koje je njihova zadruga napravila. Tako se na njihovim štandovima moglo pronaći svašta, od soka od jabuke i pekmeza od šljiva pa do keramičkih ukrasa i ulja za tijelo.

Foto: Zagrebačka županija

Na Danu učeničkih zadruga Zagrebačke županije sudjelovali su zadrugari, odnosno učenici osnovnih i srednjih škola gdje su predstavili svoje proizvode. Tako neke učeničke zadruge rade sok od jabuke ili sirupe od koprive ili mente, razne pekmeze, a osim prehrambenih proizvoda rade i keramičke ukrase, ulja za tijelo i mirisnih jastučića.

– Zagrebačka županija već dvadeset godina podupire i daje punu podršku učeničkim zadrugama kojih na našem području ima čak 40, rekao je na otvorenju sajma zamjenik župana, Ervin Kolarec.

Mladim zadrugarima poželio je puno uspjeha na Državnoj smotri učeničkih zadruga koja će se održati krajem ovog mjeseca u Vinkovcima.

– Budući da naši zadrugari unazad nekoliko godina na njoj postižu sjajne rezultate i uvijek su među prvih pet u Republici Hrvatskoj, siguran sam da će i ove godine imati puno uspjeha, poručio je Kolarec.

Copy link
Powered by Social Snap