Pretraga

Fotogalerija: Ruski grafiter tajnog identiteta misteriozno preminuo u 29. godini

A- A+

Ruski grafiter Pasha P 183, poznat kao ‘moskovski Banksy’ preminuo je misterioznom smrću, javila ja kazališna produkcijska kuća za koju je radio, Teatralnoye Delo. Umjetnik koji je skrivao svoj identitet, i grafitima pozivao na socijalni bunt, iz nepoznatih je razloga preminuo u 29. godini života.

Grafiter čiji su radovi često imali političke konotacije s referencom na nedavne masovne proteste protiv Putinove vladavine, vješto je skrivao identitet, a često je bježao i od policije usred noći dok je radio. Uzrok smrti nije naveden, a budući da je umjetnik imao tek 28 godina, njegova  je iznenadna smrt misteriozna.

Izdvojeni članak

Fotogalerija: Vrhunski grafiti Bristola

Pozivao na socijalni bunt

Svojim je radovima pozivao na socijalni bunt protiv politike, propagande i ‘moskovskog društva u kojem je prisutno konstantno trčanje za novcem’. Sebe je nazivao anarhistom, koji prezire iskrivljene ideale modernog društva. Zbog svojih ‘noćnih izleta’ više je puta uhapšen. Grafitima je ukrašavao ulice Moskve i St. Petersburga.

‘Iskrena i otvorena osoba, nevjerojatnog talenta i jedinstvene vizije’

Regina Vartsan, glasnogovornica kazališta koja ga je poznavala osobno, opisala ga je kao ‘iskrenu i otvorenu osobu, nevjerojatnog talenta i jedinstvene vizije’. ‘Rusky Banksy’ u kazalištu je bio angažiran kao scenograf u mjuziklu Todd.

Fotogalerija: Ruski grafiter tajnog identiteta misteriozno preminuo u 29. godini
Share via
Copy link
Powered by Social Snap