Hit koji roditelje baca u očaj: Učenici se upuštaju u perverznu igru ‘šarene narukvice’

Prema izvještavanju srpskih medija, među tamošnjim se osnovcima i srednjoškolcima pojavila nova igrica ‘šarene narukvice’. Igra se uglavnom na većim okupljanjima i to tako da djevojka na ruku stavi narukvicu određene boje, a dječaci pogađaju koje je boje ta narukvica. Ukoliko pogode, dobivaju erotsku nagradu, poput plesa u krilu ili spolnog odnosa.

Screenshot: YouTube

Kako piše portal Kurir.rs, među srpskim se školarcima pojavila nova i opasna igrica ‘šarene narukvice’. 

– Igra se tako da djevojka stavi na ruku narukvicu određene boje. Potom ruku sakrije iza leđa. Dječak pogađa boju i ako pogodi, od djevojčice dobiva ‘nagradu’ koju ta boja predstavlja. I to rade pred svima na zabavi. Recimo, žuta ili zlatna predstavlja zagrljaj, dok zelena označava seks. Boje se mogu odrediti i drugačije, otkriva za Kurir.rs sugovornik upućen u igru.

Oprez: Poruke o izazovu koji završava smrću pojavile se i među hrvatskim tinejdžerima

Roditelji se nad igrom zgražaju, a stručnjaci kažu kako loše utječe na psihu djeteta. Osim maloljetničke trudnoće, zbog neinformiranosti je moguća i zaraza opasnim spolnim bolestima. 

– U svojoj praksi više puta sam čula da tinejdžeri igraju ovakve i slične igrice na zabavama, međutim, ne znam je li u pitanju urbana legenda ili se to zaista događa. Međutim, ono što je sigurno jest da današnja omladina stupa u intimne odnose jako rano, i to čine bez emocija, a svaki seksualni doživljaj bez emocija je neka vrsta nasilja nad djecom, rekla je za Kurir.rs Jasna Janković, profesorica i predsjednica Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije. 

Dodaje kako su djeca koja odbiju sudjelovati često maltretirana i podvrgnuta vrijeđanju, a ‘oni koji sudjeluju, iako samo gledajući, ostaju obilježeni za čitav život’.

Odgovori