Mladi entuzijasti iz Zadra organiziraju dvodnevni kviz turnir posvećen Mirku Miočiću

U spomen na prerano preminulu kvizašku legendu ovih prostora i svoga velikog sugrađanina Mirka Miočića, skupina entuazijasta koja inače organizira pub kvizove u Zadru, organizira u Donatovu gradu dvodnevno kviz prvenstvo. Želja im je da ovo postane tradicionalno natjecanje, a prvo izdanje održat će se 30. rujna i 1. listopada.

Orgnaizatori na ‘Memorijalu Mirko Miočić’, kako se službeno zove turnir, očekuju istaknute kvizaše iz Hrvatske, a ako je suditi prema oznakama na Facebooku, trenutno najveći kviz majstor u Lijepoj našoj Krešimir Sučević Međeral, već je potvrdio svoj dolazak.

Posljednji veliki intervju Mirka Miočića u kojem je otkrio mnoštvo nepoznatih detalja o sebi

Najavu i postupak prijave za turnir pročitajte ispod.

Prvo izdanje otvorenog kviz prvenstva „Memorijal Mirka Miočića“ održat će se 30. rujna i 1. listopada 2017. godine u Zadru. Pridružite se dvodnevnom natjecanju najboljih hrvatskih kvizaša u tri discipline: pojedinačni kviz, kviz parova i ekipni kviz. Pripremljen je program s ukupno 620 pitanja, pri čemu će natjecatelji koji će se okušati u svim disciplinama odigrati najmanje 460 pitanja, a oni najuspješniji koji bi se eventualno plasirali i u finale pojedinačnog (10 natjecatelja) i u finale ekipnog kviza (4 ekipe) odigrali bi čak 560 različitih pitanja.
Kotizacija iznosi 40kn po natjecatelju, a uplata se izvršava pri registraciji i daje pravo sudjelovanja u svim disciplinama. Bez obzira na jedinstvenu cijenu kotizacije, registracija je obvezatna za sve igrače i za svaku disciplinu zasebno jer pojedini natjecatelj ne mora sudjelovati u svim disciplinama. Ulaz za gledatelje je slobodan.

POJEDINAČNI KVIZ je pisani kviz od 8×20 pitanja vrijednih po 1 bod koja se rješavaju u 8×10 minuta. Prvih 10 natjecatelja ostvaruje pravo nastupa u finalu od 8×5 pitanja vrijednih po 2 boda, uz prenošenje bodova.
KVIZ PAROVA je pisani kviz od 5×40 pitanja vrijednih po 1 bod koja se rješavaju tijekom 5×20 minuta.
EKIPNI KVIZ je “pub” kviz od 4×25 pitanja s po 1 minutom za rješavanje svakog pitanja. Ekipe mogu imati do 4 člana, a prve 4 ekipe ulaze u borbu za trofeje u 2 zasebna dvoboja s različitim pitanjima (treći protiv četvrtog i prvi protiv drugog) od po 20×3 pitanja, uz prenošenje bodova.
SVI KVIZOVI su kvizovi općeg znanja i kulture i svi sadrže po 1 dodatno pitanje procjene koje se ne računa u rezultat kviza, a služi samo za određivanje poretka kod podjele mjesta.

Kompletan program, koji će biti objavljen vrlo skoro, kao i sve daljnje informacije bit će pravovremeno objavljivani na Facebooku u sklopu ovog Eventa, a za sva pitanja i prijave pojedinaca, parova i ekipa javite se na udruga.kvizd@gmail.com.

Odgovori