Prevrnuo se školski autobus sa 60-ak učenika: Ima ozljeđenih, a poginuo je vozač automobila koji se sudario s busom

Teška prometna nesreća, u kojoj je sudjelovao školski autobus sa 60-ak učenika te osobni automobil, dogodila se danas u Dolcima, na dijelu županijske ceste između Vranovaca i Trnjana, pokraj Slavonskog Broda. U nesreći je smrtno stradao vozač automobila, dok je nekoliko učenika lakše ozlijeđeno.

Nesreća u Dolcima, na dijelu županijske ceste između Vranovaca i Trnjana / fotografiju uz dozvolu preuzimamo s portala Sbplus.hr
U prvih šest mjeseci mladi sudjelovali u više od 2.000 prometnih nesreća

 

Prema iskazu jedne od učiteljica za SBplus, na automobilu koji im je vozio u susret pukla je guma te je nakon toga podletio pod autobus.

Isti izvor došao je još do nekih, za sada neslužbenih informacija. Naime školski autobus, koji je iz Slavonskog Šamca prevozio 60-ak djece OŠ Josip Kozarac na kazališnu predstavu u KKD Ivana Brlić Mažuranić Slavonski Brod, suradio se danas oko 10.30 s osobnim automobilom KIA-a.

Nakon sudara, autobus se prevrnuo bočno u odvodni kanal, a stariji vozač KIA-e, priklješten u automobilu, preminuo je na mjestu događaja. Pripadnici Javne vatrogasne postrojbe iz Slavonskog Broda izvadili su ga iz automobila, no već je bilo kasno da bude spašen.

Kao što je već navedeno, jedna od učiteljica bila je očevidac te je rekla da koliko je mogla vidjeti, na automobilu koji im je vozio u susret pukla je guma, nakon čega je podletio pod autobus.

Nakon nesreće, učenici su premješteni u drugi autobus i odvezeni u školu u Vranovcima, gdje im je pružena psihološka pomoć.

Kako smo rekli, troje je učenika lakše povrijeđeno pa ih je zbrinula ekipa pristigle Hitne pomoći.

Povodom nesreće oglasila se i ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

– Upravo sam dobila informaciju o šokantnim vijestima iz Slavonskog Broda. Za početak, izražavam sućut obitelji poginulog vozača. Također, želim zahvaliti službama na hitnoj reakciji i želim svoj djeci brzi oporavak. Ministarstvo je odmah poslalo državnog tajnika za odgoj i obrazovanje u Slavnoski Brod da vidi možemo li i mi kako pomoći, izjavila je ministrica Divjak.

 

Odgovori