Teško biste je prepoznali: Pogledajte kako je predsjednica izgledala u srednjoj

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović maturirala je u Sjedinjenim Američkim Državama, ali prva tri razreda srednje završila je Prvoj riječkoj hrvatskoj gimnaziji. Protekle srijede posjetila je svoju staru školu i prisjetila se đačkog doba, a pojavila se i njena fotografija iz srednjoškolskog doba.

Screenshot: RTL televizija

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, prva tri razreda srednje škole završila u Prvoj riječkoj hrvatskoj gimnaziji. Četvrti je pohađala u Los Alamosu u saveznoj američkoj državi New Mexico, gdje je i maturirala.

Studentici Kolindi prihvaćena tema doktorskog rada: Jedan profesor je bio protiv

Kako smo već otkrili, u srednjoj školi u Los Alamosu imala je prosjek 3,9, dok su joj u riječkoj gimnaziji prosjeci bili 5,0 i 4,9 jer joj se u trećem razredu iz četvorka potkrala iz matematike. Kolinda je u Prvoj riječkoj hrvatskoj gimnaziji aktivno pohađala nekolicinu sekcija, a posebno se isticala u recitatorskoj, dok je aktivno sudjelovala i u planinarskoj.

Prilikom posjeta školi u srijedu, porazgovarala je s učenicima koji su joj postavljali pitanja o obrazovnoj reformi i položaju u EU, a otkrila je i čega se najviše sjeća iz srednjoškolskih dana.

– Uvijek je prekrasno doći u svoju staru školu, budi to toliko prekrasnih osjećaja, toliko uspomena, toliko emocija, ali najviše podsjeća na prijateljstva, na ona druženja. Bilo je ponekad teško, ne ponekad nego i počesto, tada smo imali 16 predmeta, kazala je Grabar-Kitarović, prenosi RTL.

Danas je Grabar-Kitarović studentica doktorskog studija na zagrebačkom Fakultetu političkih znanosti, a ima i četiri počasna doktorata inozemnih sveučilišta. Dodijeljena su joj na Sveučilištu San Pablo, na Sveučilištu Matej Bel u Slovačkoj, na Sveučilištu Corvinus u Mađarskoj i na Ruskom ekonomskom sveučilištu “G. V. Plehanov”.

4 komentara

  1. Zanima me kako je kolinda uspjela otići u ameriku…koji su kriteriji bili..dali je možda još netko imao iste ili bolje kriterije ali nije bio politički podoban ..

  2. Radilo se o razmjeni ucenika, bila je pametna , ambiciozna i ocito dovoljno zrela za takav korak. Nisam ni znala da ima 4 pocasna doktorata na stranim sveucilistima , kod nas ne može dobiti ni pristojan tretman u medijima .

Odgovori