Pretraga

Krapinska srednja škola uredila dnevni boravak za učenike

A- A+

Srednja škola Krapina sa svojih 1104 učenika smjestila se na šesto mjesto najvećih srednjih škola u Hrvatskoj. Učenici su podijeljeni u 41 razredni odjel, a nastava se odvija u dvije smjene, gimnzijski i tehnički program prijepodne te obrtnička zanimanja poslijepodne. Suvremeno opremljena zgrada je dovoljno velika pa učenici imaju čak i dnevni boravak, a polaznici ove škole su, između ostaloga, sudjelovali na Svjetskoj olimpijadi znanja i vještina u Japanu.

www.ss-krapina.skole.hr

U Srednju školu Krapina ove godine su se upisala 1104 učenika, zbog čega se nalazi među najvećim srednjim školama u Hrvatskoj. Od programa koji se izvode u školi najstariji je tehnički, zatim gimnazijski i od 60-ih godina su dodali i obrazovanje za obrtnička zanimanja. Nastavu održava 88 profesora te osam stručnih suradnika, no kako se zgrada prostire na 12 tisuća metara kvadratni, nema gužve zbog čega ne trpi kvaliteta naobrazbe učenika.

Srednjoškolski Pet plus

Prema riječima tajnice Kristne Horvat škola ima 41 razredni odjel, a trenutni broj učenika je približno jednak prošlogodišnjem. Nastava se izvodi u dvije smjene, s tim da prijepodnevna smjena, u kojoj se odvija gimnazijski i tehnički program, počinje u 7 i 30, a poslijepodnevni obrtnički program u 13 i 40 sati. Učenici također imaju prijevoz autobusom i vlakom prilagođen završetku nastave.

Izdvojeni članak

Srednja škola Koprivnica: ‘Ostvarujemo rezultate kao i gimnazijalci’

U sklopu gimnazijskog programa, učinici mogu upisati opći, jezični te prirodoslovno-matematički smjer, a četverogodišnji strukovni program obuhvaća strojarstvo, elektrotehniku, ugostiteljstvi turizam te ekonomiju i trgovinu. Što se tiče obrtničkog trogodišnjeg programa, u ponudi su elektrotehnika, strojarstvo, ekonomija i trgovina te osobne usluge.

Učenici marljivo rade i na školskom listu ‘5+‘ te su zadnji 25. broj objavili u obliku e-novina na što su posebno ponosni, budući da su elektronski mediji postali su neizostavan dio života.

Infokup

Srednja škola Krapina u veljači je bila domaćin Županijskog natjecanja informatike-računalstva (Infokup)na kojemu su upravo polaznici te škole ostvarili zavidan uspjeh.

Uređen dnevni boravak i profesionalno savjetovanje

Uz činjenicu da škola obiluje prostorom u kojemu se odvija suvremena i kvalitetna nastava, vrijedni spomena su i moderno uređena sportska dvorana, savjetovališni rad za mlade u koji su uključeni prevencija i zdravstveni odgoj, zatim karijerni kutak gdje se odvija profesionalno savjetovanje.

Ono po čemu je krapinska srednja škola još posebnija je uređeni prostor za dnevni boravak učenika te održavanje plesnog turnira u kojemu sudjeluju parovi iz svih srednjih škola u zemlji.

Sudjelovali na Svjetskoj olimpijadi znanja i vještina u Japanu

Osim što pohađaju jedno od najvećih škola, krapinski srednjoškolci predstavljali su Republiku Hrvatsku na zasjedanjima Europskog parlamenta mladih u Bruxelesu, Parizu, Potsdamu, Dublinu, Stocholmu, Portu i Tromsu u Norveškoj, a sudjelovali su i na Svjetskoj olimpijadi znanja i vještina u Japanu

Polaznici Srednje škole Krapina preko programa međunarodne suradnje ostvaruju susrete s učenicima i mladima iz SAD-a, Velike Britanije i Švedske, a kao polaznici nastave za njemačku jezičnu diplomu sudjeluju u radu jezičnih kampova i radionica u Bjelolasici, Zadru, Njemačkoj i Sloveniji. Spomenuta nastava je u sklopu projekta ‘Jungen denkt Umwelt’, za koji je pokroviteljstvo preuzela Angela Merkel.

Krapinska srednja škola uredila dnevni boravak za učenike
Share via
Copy link
Powered by Social Snap