Pretraga

Kreće obnova škole kroz koju su prošli mnogi priznati glazbenici, evo kako će izgledati nakon radova

A- A+

Grad Čakovec kreće u obnovu Umjetničke školu ‘Miroslav Magdalenić’, kroz koju su prošle generacije djece i mladih. Školu pohađa 300 učenika, a osim novouređenog prostora dobivaju i veliku koncertnu dvoranu, a sve to će, smatraju u gradu, doprinijet podizanju kvalitete glazbenog obrazovanja u gradu.

Umjetnička škola „Miroslav Magdalenić“

Umjetnička škola ‘Miroslav Magdalenić’ Čakovec|foto: čakovec.hr

Umjetnička škola ‘Miroslav Magdalenić’ Čakovec lani obilježila 25 godina od osnivanja te 75 godina kontinuiranog javnog glazbenog obrazovanja.

Gradi se i koncertna dvorana

Kako kažu iz Grada Čakovca, kroz nju su prošle su generacije međimurske djece i mladih, od kojih su mnogi danas priznati i poznati glazbenici. Uskoro kreće obnova i dogradnja škole koju danas pohađa oko 300 učenika, a uz nju se gradi i velika koncertna dvorana.

– Ovih dana resorno ministarstvo izdalo je suglasnost za dogradnju škole, a dobivene su i potrebne dozvole konzervatorskih službi za zahvat na stoljeće staroj građevini. Time su zadovoljeni preduvjeti za pokretanje postupka za izradu glavnog projekta. Osim obnove postojećih i dogradnje novih prostora za potrebe škole, izgradit će se i koncertna dvorana s oko 150 mjesta. Osim za potrebe škole, u njoj će se moći održavati glazbeni koncerti i nastupi te kazališne predstave, poručuju iz Grada Čakovca.

Ovako bi Umjetnička škola ‘Miroslav Magdalenić’ trebala izgledati nakon obnove i dogradnje|foto: čakovec.hr

Insvesticija je vrijedna oko sedam milijuna eura

Dodaju kako je planiranoda se ova investicija, vrijedna oko sedam milijuna eura, prijavi na europske fondove namijenjene izgradnji i obnovi obrazovne i urbane infrastrukture.

– Takav prostor Čakovcu itekako nedostaje, a njegovom izgradnjom dodatno će se povećati kvaliteta kulturne ponude namijenjena svim građanima. Također, osim za potrebe škole, dio novih prostora, bit će i na raspolaganju udrugama u kulturi, čime će se stvoriti uvjeti za njihov još bolji i kvalitetniji rad, poručuju iz Grada Čakovca.

Gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini istaknula je da je ovo prva investicija u izgradnju nove kulturne infrastrukture u gradu nakon 40 godina. Ističe i da je umjetnička škola jedina je takva javna obrazovna institucija u županiji i da je pohađaju učenici iz cijelog Međimurja. Kaže i da će se uređenjem novih prostora potpuno će zadovoljiti sve potrebe ustanove te joj omogućiti još kvalitetniji rad.

– U ovoj školi prvu glazbenu naobrazbu dobili su i neki danas priznati nacionalni i europski umjetnici, a Međimurci su i poznati po svojoj sklonosti glazbenoj umjetnosti. Iz Čakovca je uostalom i najveći hrvatski kompozitor 20. stoljeća Josip Štolcer Slavenski te sam sigurna da će dograđena škola i koncertna dvorana gradu te cijeloj županiji značiti mnogo, riječi su gradonačelnice Cividini.

Umjetnička škola „Miroslav Magdalenić“
Share via
Copy link
Powered by Social Snap