Pretraga

Najtraženija zanimanja u Hrvatskoj na početku 2014. godine

A- A+

Početkom svake nove godine mijenjaju se potrebe tržišta rada, a ni 2014. nije iznimka. Provjerite koji su to novi trendovi utjecali na sve veću potragu za arhitektima, građevinarima i drugim najpoželjnijim zanimanjima.

www.3dart.hr

Novu 2014. godinu obilježilo je nekoliko događaja, među kojima je i velika potražnja za izradom energetskog certifikata za stanove. Upravo zbog toga su se dogodile i određene promjene na tržištu rada, piše Dnevnik.hr.

Izdvojeni članak

Najbolji poslovi za one koji vole matematiku

Iako su se agencije za nekretnine usprotivile odluci Ministarstva graditelja po kojoj je od Nove godine energetski certifikat potreban za svaku nekretninu koju želimo prodati ili iznajmiti, potražnja za građevinarima je naglo porasla. Stoga će se u narednim mjesecima stvarati sve više poslovnih prilika za mlade građevinare pa se ne bi trebali dugo zadržavati na burzi rada.

S obzirom da je u tijeku i sama legalizacija, arhitekti također imaju pune ruke posla, a informatičari će se i ove godine držati na samom vrhu ljestvice najpoželjnijih zanimanja u Hrvatskoj.

Informatičare u stopu slijede inženjeri i programeri, a s obzirom da tehnologija svakim danom napreduje, vjerojatno će se još dugo zadržati na poziciji najtraženijih.

Prema podacima liječničke komore, Hrvatskoj još uvijek nedostaje veliki broj liječnika, pa će se potraga za doktorima u bijelim kutama nastaviti i u 2014. godini.

Najtraženija zanimanja u Hrvatskoj na početku 2014. godine
Share via
Copy link
Powered by Social Snap