Pretraga

Nastava na svježem zraku: Škola započela izgradnju vrtne sjenice koja će služiti kao učionica

A- A+

Započela je izgradnja vrtne sjenice u Područnoj školi Selnica. Osnovna škola Marija Bistrica, pod koju pripada PŠ Selnica i ove se godine prijavila na projekt Participativnog dječjeg proračuna KZŽ kako bi svojim učenicima omogućila nastavu na otvorenom.

Područna škola Selnica uskoro će dobiti vrtnu sjenicu koja je zamišljena kao alternativna učionica na otvorenom. Osnovna škola Marija Bistrica i ove se godine prijavila na projekt Participativnog dječjeg proračuna KZŽ. Ideju je prepoznala i Krapinsko-zagorska županija te je za obnovu PŠ Selnica dala 18.000 kuna.

Radovi na obnovi okoliša škole

Radovi na izradi vrtne sjenice započeli su u petak, 29. srpnja te su označili početak obnove Područne škole Selnica. Do sada su uklonjeni stari dimnjaci, asfaltirano je parkiralište i prilaz školi te su uklonjena dotrajala stabla koja su predstavljala opasnost školi i vrtnoj sjenici. Kako bi boravak učenicima bio što ugodniji, u planu je i postavljanje dodatnih predmeta i biljaka.

Izdvojeni članak

Za manje od 20 dana izgradili zamjensku školu: ‘Napokon možemo stvarati sretne uspomene’

Alternativa nastavi u učionicama

Kako bi učenicima omogućili nastavu na svježem zraku, u OŠ Marija Bistrica sastali su se s mjesnim odborom i DVD-om Selnica i dogovorili izgradnju sjenice.

– Ovom prilikom zahvaljujemo se posebno Jurici Mitrečiću koji se uvijek odazove na naše molbe da pokrenemo aktivnosti za našu Područnu školu te se zahvaljujemo Mladenu Pozaiću, Vladi Vajdiću, Ivici Bukviću i Vladi Hižaru na aktivnostima i radovima. Zahvaljujemo se i svim učenicima i učiteljicama koje su sudjelovale u osmišljavanju ovakvih svrsishodnih objekata. S željom da naša vrtna sjenica zablista u punom sjaju i bude učionica – alternativa učenicima u slučaju epidemije i boravka na svježem zraku bez maski, zahvaljujemo se i svima unaprijed koji će pomoći u realizaciji jednog ovakvog hvalevrijednog projekta, poručili su iz OŠ Marija Bistrica na Facebooku.

pš selnica
Share via
Copy link
Powered by Social Snap