Pretraga

Obrt sada možete osnovati putem interneta!

A- A+

Ministarstvo poduzetništva i obrta pokrenulo je jučer uslugu e-Obrt kojom možete po prvi puta obrt registrirati putem weba. Ta je usluga dostupna unutar sustava e-Građani, putem kojeg je dakle moguće podnijeti prijavu za osnivanje obrta ili upisati statusne promjene.

Facebook: Vlada RH

Unutar sustava e-Građani jučer je pokrenuta aplikacija e-Obrt, putem koje možete registrirati obrt iz svoje fotelje. Naime, sadašnji ili budući obrtnici mogu podnijeti prijavu za osnivanje obrta, ili upisati statusne promjene bez odlaska u nadležna registarska tijela.

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras podsjetio je da su poduzetnici još prije oslobođeni plaćanja obrtnice (troška od 200 kuna) pa je sada pri otvaranju obrta potrebno izdvojiti tek 270 kuna za pristojbu.

U okviru predstavljanja nove aplikacije u Muzeju za umjetnost obrt dodjeljene su i Odluke o sufinanciranju troškova polaganja majstorskog ispita i ispita o stručnoj osposobljenosti.

Resor Gordana Marasa naime u 80-postotnom iznosu sufinancira troškove polaganja i pripreme majstorskog ispita, za što je u 2015. godini predviđeno dva milijuna kuna, a što je u ovom kontekstu značajno budući da je polaganje majstorskog ispita preduvjet za otvaranje vezanog obrta.

Proces otvaranja e-Obrta možete pogledati u video klipu ispod teksta.

Copy link
Powered by Social Snap