Pretraga

Oronula zgrada prepuna smeća postat će centar za mlade

A- A+

Industrijska zgrada koja je okružena smećem već godinama postoji u centru Zagreba i nitko za nju ne mari. Međutim, kad su je mladi ljudi iz udruge Metronom uočili odlučili su učiniti nešto i pokrenuti projekt za spas zgrade poznatije pod nazivom Bagdad. Na taj način Zagreb će dobiti još jedan centar za mlade.

vecernji.hr

Veliko industrijsko zdanje u centru Zagrebu, u Vlaškoj ulici, prepuno je smeća i narkomanskih šprica.

Popularni Bagdad propada već desetljećima iako je u centru Zagreba, a tužna sudbina nekad moderne industrijske zgrade bi se nastavila da ga nisu uočili mladi iz udruge Metronom.

Izdvojeni članak

Zagrebački studenti misle na potrebite: Na kontejnerima ostavljaju vrećice s hranom i porukama

Grad Zagreb nije ni znao da je vlasnik Bagdada

Projekt ZaJedno koji su pokrenuli Kažimir Patak i Lana Bobić bavi se obnovom nekad popularnog Bagdada, industrijske zgrade u Vlaškoj u Zagreb.
Prostor je već godinama u vlasništvu grada Zagreba, a kad je ovo dvoje entuzijasta iz udruge Metronom kontaktiralo gradsku upravu, nitko nije znao da je poznati Bagdad u vlasništvu grada.

– Kada smo kontaktirali s gradom, znali su za Bagdad, no ne i da je u njihovu vlasništvu jer vlasnik nije upisan u zemljišnim knjigama. Ipak, dali su nam zeleno svjetlo i podršku, kazao je Patak za Večernji list.
Zeleno svjetlo za obnovu ove zgrade podržale su čak 24 organizacije, a ova oronula zgrada trebala bi postati društveni centar za mlade.

Već krajem svibnja prvi program

Novo okupljalište u centru Zagreba za početak je potrebno očistiti. Stoga su mladi trenutno angažirani da skupe što više građana i udruga za početno volontersko čišćenje Bagdada, koje će se održati početkom svibnja.

Prvi ubrano kulturni program za mlade očekuje se 17. i 18. svibnja, te će to tek biti početak za brojne aktivnosti posvećene mladima u Zagrebu.

Oronula zgrada prepuna smeća postat će centar za mlade
Share via
Copy link
Powered by Social Snap