Pretraga

Otkriveno zašto je mlada Jelena Topić mjesec dana nepomično stajala na gradskom trgu

A- A+

U posljednjih mjesec dana mlada Prijedorčanka Jelena Topić (21) zaokupila je veliku pažnju građana, ali i medija cijele regija nepomično stajavši na glavnom trgu toga grada svaki dan od 10 do 13 sati. Dosta se špekuliralo o razlozima njenog performansa – neki su spominjali njezinu nezaposlenost i brojne više cijeve, no otkriveno je da se zapravo radi o njezinom diplomskom radu.

www.blic.rs

Jelena Topić (29) mjesec je dana nepomično stajala na Trgu majora Zorana Karlice u Prijedoru svakog dana od 10 do 13 sati, čime je izazivala veliki interes sugrađana, ali i brojnih medija regije. Nitko nije zasigurno mogao reći zbog čega djevojka nepomično stoji i šuti, no najviše se govorkalo o prosvjedu radi nezaposlenosti. Ipak, istina se pokazala sasvim drugačijm – djevojkin performans zapravo je dokumentarni film za njezin diplomski rad na Akademiji umjetnosti u Banjaluci.

Mjesec dana nepomično stajala bez glasa

Nakon mjesec dana nepomičnog stajanja i šutnje, jučer se Prijedorčanka ipak nije pojavila na svojem mjestu, a na trgu je stajala samo njena kutija, humanitarni broj za pomoć bolesnom dječaku i krede s kojima je nekoliko sugrađana ispisalo svoja imena na pločniku, piše BUKA. U mjesec dana koliko je tajao njezin performans, djevojka je sakupila brojne poklonike, a neki od građana pridruživali su joj se na Trgu.

Izdvojeni članak

Misteriozna djevojka već mjesec dana ukipljeno stoji na trgu i zbunjuje građane

Performans kao diplomski rad

Jelena je završila Ekonomski fakultet, sada završava i Akademiju umjetnosti u Banjaluci, a prema njezinim riječima, najviše se pronalazi u snimanju dokumentarnih filmova. Jedino što joj je potrebno do diplome jest snimanje diplomskog filma, pa se pretpostavlja da je cijeli njezin performans razlog prikupljanja materijala za isti. Također se priča kako je apsolventica cijelo vrijeme imala bubicu na sebi, kako bi snimila komentare prolaznika, kao i da su je prijatelji snimali kamerom i fotoaparatom.

Kao što je privlačila pažnju svojim nepomičnim stajanjem i svakodnevnim performansom, tako će i njen dokumentarni film vjerojatno izazvati velik interes javnosti.

Otkriveno zašto je mlada Jelena Topić mjesec dana nepomično stajala na gradskom trgu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap