Pretraga

Ove greške pri ljubljenju morate izbjeći

A- A+

Poljubac je znak privrženosti, intime, naklonosti, a koristi se i kao znak pozdrava. Međutim iako je ovo često viđena vještina, nije urođena, stoga ako je radite na potpuno krivi način, moguć je suprotan efekt od onog kojeg namjeravate postići. U članku se upoznajte s greškama pri ljubljenju, koje ako činite, trebate što prije ispraviti.

Poljupci proizvode uistinu divne emocije, koje uvelike ovise o kemiji između vas i osobe s kojom se ljubite, no ipak nije zanemariva niti izvedba. Vještina ljubljenja nije urođena poput hodanja ili trčanja, stoga je treba malo i uvježbati, da ne biste postigli suprotan efekt, od onog planiranog. Evo nekoliko grešaka prilikom ljubljenja, koje ako činite svakako trebate čim prije ispraviti.

Izdvojeni članak

Vrste poljubaca i njihova značenja

Napad ustima

Kao što smo rekli poljubac je gesta kojom se izražava naklonost, privrženost, povezanost, tako da svakako mora biti nježan. Stoga napad ustima, koji ima i popratne negativnosti poput griženja, oštrog sudaranja nosovima i sličnoga ne dolazi u obzir.

Najbolje je da krenete lagano i pustite da se stvari odvijaju prirodno i na način da to odgovara i vama i partneru/ici. Ako samo jedno uživa, svrha poljupca nije postignuta.

Poljubac sa zlatnog pira

Pretjerano slinjenje nije preporučljivo, međutim jezik ima svoju svrhu prilikom ljubljenja tako da bi ga trebalo koristiti. Suhi poljubac nalik onome sa zlatnog pira vašeg djeda i bake, za koji se pitate je li se uopće dogodio, treba također izbjegavati.

Takvim jedva dodirujućim poljupcem, sugerirate da se ne želite ljubiti, da u vama nema kapi krvi ili da to ne znate činiti.

Izdvojeni članak

Neobične činjenice o poljupcima

Neugodan zadah iz usta

Samo se stavite u suprotnu poziciju. Što da vi pokušavate iskazati svoje emocije kroz poljubac, ali zadah partnerice vam to ne dozvoljava. Ako već znate da se idete naći s partnerom, potrudite se barem nabaviti pepermint bombone ili žvakaće gume.

Ako ste pušač, a osoba s kojom se ljubite nije, svakako poduzmite predradnje, da se to što manje osjeti. Ne treba se posebno napominjati da trebate redovno prati zube te održavati higijenu usta.

Poljupci u usta neka to i budu

Mada su slatki poljupci po obrazima poželjne popratne radnje, trudite se da fokus bude na ustima, a ne tamo ponajmanje. Nitko nije zadovoljan kada mu se jezikom zaslini cijelo lice, a usne ostanu netaknute. Obratite na to pozornost, kada se drugi put zanesete.

Sudar zubima ili otvorene oči

Na kraju dodajmo još dva elementa. Prvi od njih, sudaranje zubima češće se dogoditi pri prvospomenutom napadu ustima. Pripazite i na to. Drugi element su otvorene oči tijekom ljubljenja. Ovo nije nužno pogreška, ali većini ljudi predstavlja problem kada njegov partner ili partnerica ostavlja oči otvorenima.

Slobodno otvoreno pitajte osobu s kojom se ljubite je li i ona među onima kojima to smeta. Ako su ostali elementi uredu, lako se mogu i oči zatvoriti.

Ove greške pri ljubljenju morate izbjeći
Share via
Copy link
Powered by Social Snap