Pretraga

Pokušajte riješiti pitanja vodeće ekipe pub kviz lige u Klubu Šibenčana

A- A+

Arturo Sandoval je veoma popularni kubanski trubač, a i ime ekipe, koja se nakon sedam odigranih kola nalazi na vodećem mjestu pub kviz lige u Klubu Šibenčana. Inače, uz spomenutu ligu, ekipa Arturo Sandoval se nerijetko okušava i na drugim pub kvizovima u Zagrebu, a pod istim su nazivom nastupali i u Kviznoj situaciji, koja se od 2015. emitirala na HRT 3.

Detalj iz Kluba Šibenčana/ foto: Ivan Božić|srednja.hr

Jedan od njihovih članova, zadivio je Hrvatsku, odgovorivši svojevremeno na rekordan broj pitanja u brzoj minuti Potjere.

Prošli četvrtak u spomenutoj pub kviz ligi u Klubu Šibenčana, ekipa Arturo Sandoval bila je u ulozi sastavljača, a neka od 36 zanimljvih pitanja iz njihova kviza smo izdvojili za vas.

Pokušajte ih odgovoriti:

1. Koje su velike zemljopisne pojmove u svojim najpoznatijim hittovima opjevali:

a) Toto

b) Toto Cotugno

2. Koja je kompanija za kreditne kartice, prva privatna u svijetu, nastala nakon što je njen osnivač Frank McNamara 1949. tijekom večere s klijentima u restoranu shvatio da mu je novčanik ostao kod kuće?

3. Koji je američki predsjednik u svom inauguracijaksom govoru poručio građanima da je jedina fobija koju trebaju iskusiti – fobofobija?

4. Više od 30 primjeraka koje je vrste pasa tijekom svoje vladavine kao kućne ljubimce imala engleska kraljica Elizabeta II?

5. U kojoj je državi na mjestu predsjednika žena nasljedila svog muža 2007. godine, izabrana je tad i u još jednom mandatu?

6. Tko je skladao glazbu za narodnu pjesmu „Rado ide Srbin u vojnike“ ako znamo da je jedna druga njegova skladba jako popularna i u Hrvatskoj?

7. Što je prošle godine za 4 tisuće eura prodao berač željeza Nazif Mujić da bi prehranio ženu Senadu i troje djece?

8. Tko je na proslavi prošlogodišnjeg Leicesterova naslova prvaka, na posljednjoj utakmici sezone protiv Evertona zajedno s Claudiom Ranierijem otpjevao ariju Nessun Dorma?

9. Što su od 2003. do 2016. na malim ekranima razbijali Adam Savage i Jamie Hyneman?

10. Što, za razliku od ostalih ljudi na čuvenoj fotografiji snimljenoj 13. lipnja 1936. August Landmesser nije učinio?

11. Koje tri obitelji su dale i oca i sina koji su zaigrali za hrvatsku nogometnu reprezentaciju?

12. Koji se hrvatski pjevač neuspješno svojevremeno neuspješno pokušao probiti na strano tržište pod imenom Chris Collins, a karijera mu je potpuno zamrla nakon ne baš malih problema sa zakonom?

Odgovore potražite na ovom linku.

Pokušajte riješiti pitanja vodeće ekipe pub kviz lige u Klubu Šibenčana
Share via
Copy link
Powered by Social Snap