Pretraga

Poznat iznos novca koji je Grad Zagreb donirao Sveučilištu u protekloj godini

A- A+

Gradski zastupnik Renato Petek početkom je tjedna Gradskom uredu za financije  uputio upit o eventualnoj dodjeli donacija i otpisu dugovanja Sveučilištu u Zagrebu. Dva dana nakon, odgovor Gradskog ureda verificirao je gradonačelnik Milan Bandić te dokumentom otkrio koliko je novca Grad Zagreb donirao Sveučilištu u 2018. godini po njegovim sastavnicama.

Sveučilište u Zagrebu

Zastupnik Gradske skupštine i član stranke Naprijed Hrvatska! – Progresivni savez Renato Petek, upitao je Gradski ured za financije koliki je iznos eventualne donacije Grada Zagreba Sveučilištu u protekloj godini. Također, zatražio je podatke o otpisu dugovanja Sveučilištu.

Dva dana od slanja upita, odgovor Gradskog ureda se potvrdio. Uvidom u poslovne knjige, Peteku je dostavljen podatak o iznosu što ga je Zagreb dodijelio Sveučilištu, kao i iznos koji je dan pojedinim sastavnicama.

Kao što je vidljivo iz njegove Facebook objave, Grad Zagreb je prošle godine Sveučilištu donirao ukupno 1.55 milijuna kuna. Od toga je 24.831,25 kuna dodijeljeno Sveučilištu u Zagrebu, dok je ostatak iznosa dan 13 ostalih institucija.

Izdvojeni članak

Sveučilište u Zagrebu smijenilo glavnog urednika Universitasa jer je htio objaviti demanti Filozofskog fakulteta

Tako je Studentski centar dobio 515.900,00 kn, Kineziološki fakultet 220 tisuća, Edukacijsko-rehabilitacijski 170 tisuća, Pravni 181.500, a Medicinski fakultet 151.289 kuna.

Muzička akademija je pak dobila 92 tisuće, Stomatološki 30, kao i Filozofski, a FER 50 tisuća. Akademija likovnih umjetnosti dobila je 20, Agronomski 35 te Arhitektonski 14 tisuća kuna.

Hrvatskoj sveučilišnoj nakladi dano je 18 tisuća.

S druge strane, kako se navodi u odgovoru, podataka o otpisu dugovanja Sveučilišta u Zagrebu nema.

Poznat iznos novca koji je Grad Zagreb donirao Sveučilištu u protekloj godini
Share via
Copy link
Powered by Social Snap