Pretraga

Predsjednica Grabar-Kitarović sa splitskim rektorom razgovarala o problemima studenata

A- A+

Povodom preseljenja Ureda predsjednice, Kolina Grabar-Kitarović i rektor splitskog Sveučilišta Šimun Anđelinović održali su u ponedjeljak sastanak. Osim o problemima akademske zajednice, hrvatska predsjednica i splitski rektor razgovarali su i o načinima unapređenja i ojačavanja procesa koji će doprinijeti boljitku mladih u Hrvatskoj.

foto: www.unist.hr

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović je u ponedjeljak ugostila rektora Sveučilišta u Splitu Šimuna Anđelinovića. Na sastanku su razgovarali o problemima akademske zajednice, a dotaknuli su se i anketa koje su studenti ispunjavali u prošloj akademskoj godini.

Izdvojeni članak

Evo kako je predsjednica ‘rasturila’ prva tri razreda u riječkoj gimnaziji

– Prigovori studenata u anketama, u kojima su izražavali nedostatak praktičnog rada, nisu prošli neopaženi. Na nekim sastavnicama Sveučilišta praksa je bila u potpunosti zanemarena, stoga ćemo za studente kroz nastavne baze uvesti dodatan praktični rad, u trajanju od 15 dana, najavio je rektor Anđelinović.

Osim toga, rektor je podsjetio predsjednicu na ugovor o poslovnoj suradnji u dijelu znanosti i visokog obrazovanja, temeljem kojeg Grad Split i Splitsko-dalmatinska županija postaju nastavna baza Sveučilišta te o uspješno završenoj ljetnoj školi Projekta postakademskog zapošljavanja.

Predsjednica je podržala tu inicijativu i obećala da će posjetiti splitsko Sveučilište u rujnu, kada će se u sklopu projekta održati burza stipendija, gdje će se spajati studenti s predstavnicima tvrtki koje će ih stipendirati.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap