Pretraga

Prvi dojam nikada ne vara: Ključno je prvih sedam sekundi

A- A+

U svima nama postoji potreba da se svidimo drugima. Prilikom upoznavanja nove osobe važno je kakav prvi dojam ostavljamo, budući da o njemu ovise budući susreti i razvoj odnosa. Usvajanjem nekih jednostavnih pravila možemo si uvelike pomoći u ostavljanju dobrog prvog dojma.

http://moreinmedia.com

Kad upoznamo nove osobe, o njima stvaramo mišljenje na temelju prvog dojma. O tom prvom utisku ovisi sudbina potencijalnog budućeg odnosa. Naime, razni stručnjaci tvrde da je za stvaranje dojma o nekome ‘kritično’ prvih sedam sekundi u kojima formiramo vastito mišljenje o drugoj osobi.
Za ostavljanje prvog dojma postoji puno pravila, a u nastavku pogledajte nekoliko najvažnijih koje je izdvojio Alfa portal.

Izdvojeni članak

Studenti pokrenuli sistem oglasa za pronalazak ljubavi na prvi pogled

  • Izbor odjeće – poznata je izreka kako ‘odijelo čini čovjeka’ stoga moramo pripaziti da odjeća bude prilagođena prilici u kojoj se nalazimo.

  • Bonton – u interakciji s drugim ljudima moramo biti pristojni i ljubazni, a magične riječi ‘izvoli, molim, oprosti, hvala’, uz osmijeh na licu, otvaraju sva vrata.

  • Govor tijela – osim verbalne komunikacije, važna je i naša neverbalna komunikacija koja ponekad govori više nego naše riječi. Samouvjerenost ćemo pokazati uspravnim držanjem, a zadovoljstvo i sigurnost u sebe čvrstim i sigurnim korakom.

  • Stisak pri rukovanju i kontakt s očima – prilikom rukovanja s drugom osobom moramo voditi računa da stisak ne bude ni prejak ni preslab, već negdje između. Nakon jednom uspostavljenog kontakta očima važno je težiti ravnoteži između stalnog gledanja u oči sugovornika i gledanja u pod ili u stranu čime se daje dojam nezainteresiranosti.

Prvi dojam nikada ne vara: Ključno je prvih sedam sekundi
Share via
Copy link
Powered by Social Snap