Pretraga

Sada je moguće i u Zagrebu unajmiti bicikl

A- A+

Brojne svjetske i europske metropole imaju sustav javnih gradskih bicikala za unajmljivanje, a od danas Nextbike je dostupan i u Zagrebu na šest lokacija. Radi se o inicijativi dvojice mladih poduzetnika Ante Gustina i Krešimira Dvorskog, koji bi trebali nadopuniti postojeći javni prijevoz grada.

www.tportal.hr

U Zagrebu se sad nećete morati nužno voziti u tramvaju ili autobusu, jer je od jučer moguće unajmiti javni gradski bicikl. Hrvatska je postala 34. zemlja svijeta koja je uvela ‘Public Bike Sharing‘, rečeno je na press konferenciji ispred Tehničkog muzeja. Stanice za najam bicikala nalaze se na šest lokacija u gradu: Glavni kolodvor, Kvaternikov trg, Nacionalna sveučilišna knjižnica, Tehnički muzej, te križanja Gundulićeva – Varšavska i Petrinjska – Amruševa.

Izdvojeni članak

Za pijanu vožnju biciklom platit ćete 500 kuna

U gradu se nadaju razvijanju biciklističke infrastrukture i popularizaciji vožnje biciklima kako bi se sačuvao okoliš, te smanjila prometne gužve u gradu. Iako su mnogi komentirali kako bicikli neće dugo izdržati u Zagrebu, građani ne moraju strahovati od eventualnih krađa bicikala zato jer su prepoznatljivog izgleda i registrirani, napomenuo je voditelj projekta Krešimir Dvorski.

Ukoliko se želite voziti gradskim biciklom, trebat ćete se registrirati preko web stranice, mobilne aplikacije ili na samom terminalu, odnosno lokaciji na kojoj uzimate bicikl. Aktivacija računa stoji 79 kuna, a unutar tog iznosa svaki dan ćete moći prvih sat vremena bicikl koristiti besplatno. Nakon isteka prvog sata, svaki sljedeći sat koštat će osam kuna do maskimaslno pet sati, stoji na web stranici grada Zagreba.

Nakon prvih mjesec dana vožnje, gratis će biti pola sata korištenja bicikla, a cijena po satu ostat će ista. Također će se moći kupiti tjedne, mjesečne i polugodišnje pretplate.

Sada je moguće i u Zagrebu unajmiti bicikl
Share via
Copy link
Powered by Social Snap