Pretraga

Srednjoškolac (14) se predozirao kofeinom te pao u komu

A- A+

Norveški srednjoškolac Henrik Eide Dahl pao je u komu poslije 16 sati provedenih u igranju ‘Call of Dutyu’. Kako ne bi klonuo, 14-godišnji tinejdžer je za to vrijeme popio osam litara energetskog pića. No ta ogromna količina ga je na kraju skupo koštala, budući da je tako predoziran kofeinom kolabrirao u školskoj kantini iz koje je na rubu smrti prebačen u bolnicu.

Foto: Facebook

Video igre u normalnoj mjeri mogu biti zabavne, poučne te razvijati različite misaone, spoznajne i refleksne funkcije. No neumjerenost pak dovodi do različitih neposrednih i posrednih opasnosti. Nakon slučaja gdje je tinejdžer s Tajvana preminuo igrajući 40 sati, tada novi Diablo, ponovno jedan zamalo tragičan slučaj se dogodio u Norveškoj. Tinejdžera iz ove zemlje skupo je koštala kombinacija neumjerenosti u video igrama te ispijanja energetskih pića.

Izdvojeni članak

Igrao novi Diablo 40 sati pa umro

Kofein oštetio nekoliko vitalnih organa

Henrik Eide Dahl nije želio prestati s igranjem Call of Dutya, pa je u 16 sati koliko je neprekidno igrao, popio osam litara energetskih napitaka. No umjesto razbuđivanja, dogodilo se potpuno suprotno.

U školskoj je kantini pao u komu te hitno prevezen u bolnicu.

– Situacija je bila opasna po život. Oštećeni su mu središnji živčani sustav, kardiovaskularni sustav, pluća i bubrezi, rekla je njegova liječnica za nydailynews.com.

Izdvojeni članak

Najzaraznije video igre

Sada se uspješno oporavlja

Ovaj 14-godišnji tinejdžer, koji se sada oporavlja u bolnici, za isti je izvor istaknuo pouku, koja mu je ostala nakon ovog događaja.

– Naučio sam da ne smijem piti toliko energetskih napitaka. Svakog dana mi je bolje i nadam se što bržem oporavku, rekao je Henrik.

Čini se da mu je u pouci izostao dio s pretjeranim igranjem video igara, ali valjda ga je ova umatlo tragična situacija, opametila i u tom pogledu.

Srednjoškolac (14) se predozirao kofeinom te pao u komu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap