Pretraga

Studenstki kapelan Stojić: Katolička Crkva večeras je uz narod kao i uvijek

A- A+

Mreža mladih aktivnih Katolika sharala je na svojem Facebooku fotografiju Vice Batarela s incidenta u Crkvi sv. Marka uz komentar ‘Policija je htjela ući u crkvu sa suzavcem!
Molimo za našeg don Damira, patera Iku i don Šibalića koji sprečavaju da se zlo dogodi….’

Screenshot: Facebook

John Vice Batarelo predsjednik je udruge Vigliare, a KatoAktiv je mreža mladih aktivnih Katolika koji žele okupiti mlade aktivne katolike koji djeluju u svojim župama diljem Lijepe Naše. U opisu njihovog Facebooka pagea objašnjavaju kako je ideja nastala u studentskom domu Stjepan Radić, među studentima koji djeluju unutar molitvene grupe ‘Mladi za mir’. Batarelo je uz fotografiju napisao komentar ‘Specijalci koji su htjeli se probiti u crkvu sa suzavcem. Svećenici su uspjeti to zaustaviti. Smjena Ostojića!!!’

Pater Ike Mandurić, isusovac iz Palmotićeve ulice u Zagrebu, stao je na vrata crkve te spriječio sukob policije i prosvjednika. U javnosti je postao poznat po svome radu s mladima i studentskom pokret SKAC u Palmotićevoj ulici kojeg vodi. Mladi ga prema pisanju Večernjeg lista doslovce obožavaju, a za svećenika se zaredio u zreloj dobi. Naime, do 37. godine je bio arhitekt. Na mjestu događanja viđen je i studentski kapelan don Damir Stojić.

screenshot: Komentari na objavu Vice Batarela

Studentski kapelan Damir Stojić je za N1 izjavio kako ne treba branitelje zaštiti te da se sa svojim kolegama svećenicama došao pomoliti s braniteljima. Novinar je replicirao da nekoliko svećenika stoji u kordonu pred ulazom te se ne radi samo o druženju i molitvi.

– Mi smo ih došli podržati, oni mogu sami sebe braniti. Mi smo Hrvati i tu je naš narod. Katolička Crkva je uvijek uz hrvatski narod i tako je večeras, rekao je Stojić za N1 oko ponoći.

Izjavu Freda Matića da se zbog ovakve politike Crkva svrstala u jednu političku opciju komentirao je da su tako optužili Stepinca, a ako je u takvom duhu da se s time ponosi. Matiću je poželio mirnu noć i blagoslov.

Na pitanje mogu li drugi prosvjednici očekivati ovakvu logističku potporu od Crkve na sljedećim prosvjedima, odgovorio je potvrdno uz uvjet da su prosvjedi plemeniti.

Studenstki kapelan Stojić: Katolička Crkva večeras je uz narod kao i uvijek
Share via
Copy link
Powered by Social Snap