Pretraga

Stvari koje trebate odmah prestati plaćati

A- A+

Konzumerističko doba čije smo tekovine odavna prihvatili u Hrvatskoj, uvjetuje da ljudi imaju mnoštvo potreba za dobrima i uslugama, ali često ne i novca da to sve plate. Kako su okolnosti takve, dobro bi onda bilo da se umjesto frustracija, uzrokovanih nezadovoljenjem određenih potreba, okrenete razmišljanju kako do pojedinih pogodnosti dođete potpuno besplatno. Donosimo deset stvari koje biste trebali odmah prestati plaćati.

Konzumerizam je uvjetovao činjenicu da ljudima iz dana u dan treba sve više dobara i usluga, kako bi bili sretni. Na to nisu ostali imuni ni Hrvati pa tako nesrazmjer između potreba i novčanih mogućnosti uzrokuje pojavu frustracija. No uz malo truda, možete smanjiti troškove, a da pri tom ne umanjite zadovoljstvo. Portal Savysugar donosi deset stvari koje trebate odmah prestati plaćati, odnosno kupovati.

Izdvojeni članak

Gdje i kako možete volontirati te besplatno putovati svijetom

Knjige

Rijetko se odlučujemo pojedinu knjigu pročitati dva puta, što je i logično. Toliko ih je još zanimljivih, da umjesto ponovnog iščitavanja možemo dati šansu nekoj drugoj.

Stoga knjige možete posuđivati u knjižnicama, što će vas natjerati da budete učinkovitiji s čitanjem, a i godišnja članarina je kod nas rijetko gdje iznad 50 kuna.

Osim toga knjige možete posuđivati od prijatelja. Oni vam neće ograničiti vremenski period posudbe, a dobit ćete i zajedničke teme za razgovor. Naravno tu je internet, gdje legalno možete skinuti veliki broj knjiga, ili ih posuditi na stranicama takvog tipa.

Karte za muzeje

Većina muzeja barem jednom mjesečno povodom nečega ili tek tako, dopušta posjetiteljima besplatan ulaz. Samo treba malo prosurfati i pronaći te dane.

To isto možete učiniti ako znate da ćete primjerice idući mjesec putovati u Pariz, Budimpeštu, Istanbul i slično. Malo vremena za provjeru, može vam sačuvati nezanemarive svote u džepu.

Kabelska televizija

Mnoštvo Amerikanaca u posljednje vrijeme otkazuje usluge kabelske televizije, a trend će se nesumnjivo proširiti i šire.

Naime toliko je dostupnih besplatnih opcija, također na mreži, da se jednostavno nema potrebe mjesečno izdvajati određeni iznos za spomenutu uslugu.

Shipping

Često je za neke stvari koje naručujemo online skuplji shipping, ili kako bi smo to mi nazvali transport, nego li sam proizvod. Kako biste izbjegli takve situacije, istražite na stranici freeshipping.org besplatne usluge transporta. Nije na odmet pogledati niti retailmenot.com.

Oni također pojašnjavaju tko nudi besplatne shippinge, odnosno nude promo kodove uz pomoć kojih dobijete jedan ili nekoliko transporta besplatno.

Izdvojeni članak

Sve besplatno polaznicima triju vojnih studija u Hrvatskoj

Voda

Hrvatska je zemlja s velikim količinama zaliha pitke vode, što bi uskoro moglo postati sve iznimnija okolnost. Kada imamo već takvo prirodno bogatstvo, zašto onda konzumirati kupovnu vodu. Nema razloga za to.

Pozivi i poruke

Dovoljno je imati internet na svome pametnom telefonu i uz pomoć aplikacija kao što su WhatsApp ili Viber možete pisati poruke, odnosno pozivati, unutar i izvan granica domovine.

Bankovni računi i kreditne kartice

Mnoštvo je mogućnosti da ne plaćate godišnje preplate za posjedovanje bankovnog računa ili kreditne kartice, samo ih malo treba istražiti.

Izdvojeni članak

Osam odličnih stvari koje su potpuno besplatne

Vježbe

Ovo isto nije neko spektakularna objava, da umjesto plaćanja teretane, možete mnoštvo sportskih aktivnosti obavljati vani u prirodi i to potpuno besplatno.

Osim toga i u ovom kontekstu postoje različiti vodiči za vježbanje poput primjerice Pet Tibetanaca, koje možete pronaći online i obavljati vježbe u kući, na balkonu ili u dvorištu.

Čišćenje sa preparatima koje već imate u ostavi

Umjesto da velika sredstava izdvojite za kupovinu kemijskih preparata za čišćenje kuhinje, kupatila i tako dalje, generalku možete učiniti i s preparatima koje već imate u svojoj ostavi. Kako upotrijebiti pojedine proizvode poput octa ili limunkse kiseline, možete doznati u par klikova.

Vrlo kvalitetne stvari koje drugima ne trebaju

Sajmišta su mjesta na kojima uz poznavanje pojedinih vrsta robe poput odjeće, starina, ili uređaja, možete doći za minimalan iznos novca do kvalitetnih stvari koje onda možete preurediti i prodati za kudikamo veću cijenu.

No, primjerice na web stranicama Freecycle.org nudi se potpuno besplatno namještaj, uređaji te druge polovne stvari, koje su često skrojene od vrlo kvalitetnih materijala, ali im je oštećen površinski sloj. Uz malo mašte, truda i slobodnog vremena možete te stvari umotati u novo ruho i dobiti neophodne predmete.

Stvari koje trebate odmah prestati plaćati
Share via
Copy link
Powered by Social Snap